Vlastně už ani ne. Už mě nebaví to tvoje tohle je blbě, tamto je blbě, takhle se to musí, tamto máš špatně, to musíš takhle.lesana87 píše:S napětím očekávám tvoje schéma.
Ne, nemusím.
Moderátor: Moderátoři
Má tá neužitočná operácia NOP aj nejaké praktické využitie? Lebo myslím, že namiesto NOP možno použiť hocjakú inú inštrukciu, ktorá v mieste použitia nemá vplyv na logiku programu. Napríklad natiahnúť tento program na 16 inštrukcií by šlo trebárs zdvojením inštrukcie OUT A. Inštrukčný kód NOP inštrukcie by sa tak dal využiť na niečo užitočnejšie. Alebo sa mýlim?lesana87 píše:Tak jsem naprogramovala:Funguje to, počítá to od 1 do F a pak zpátky od F do 1 a dokola. Ty dva NOPy na konci jsou místo JMP 0, ušetří se 2 diody.Kód: Vybrat vše
LDA,1 MOV B,A 3: OUT A ADD A,B JNZ 3 LDA,F MOV B,A a: OUT A ADD A,B JNZ a NOP NOP
S JZ se to nevešlo do paměti.
Jo, to jsem se seknul, jen 5 diod a tím překódováním jen 4.lesana87 píše:Já tam vidím 10 diod a 5x je některý signál /WRx aktivní, kde je těch 7 diod úspora?danhard píše:Lesano, ušetřila by jsi 7 diod, kdyby jsi dělala signály /WRA, /WRB, /WRO přímo z D7, D6, D1 bez dekodéru DECB, případně aspoň dekódovat cíl NC, když tam žádné diody nejsou.