VÍTEJTE NA NOVÝCH STRÁNKÁCH BASTLÍRNY!

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#211 Příspěvek od PotPalo »

To sa nedá niekde nastaviť aby to pomlčku bralo ako klasické písmeno?
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Karel_IV
Superadmin

#212 Příspěvek od Karel_IV »

PotPalo píše: 02 srp 2026, 23:42 To sa nedá niekde nastaviť aby to pomlčku bralo ako klasické písmeno?
Chyba pravděpodobně v nastavení stylů... Zase se budu opakovat, "oprava" je v plánu.
Tvrzení, že člověk používá pouze 10 % mozku, je nesmyslná dezinformace.
Pravdou je, že pouze 10 % lidí používá mozek.
Hape

#213 Příspěvek od Hape »

Podle Gemini je jednou z možností v MySQL nastavil pomlčku - jako platný znak uvnitř slov. Ale podrobnosti tu uvádět nechci, nejsem na to odborník a nechci odborníkům fušovat do řemesla. Když budou chtít, tak se můžou s Gemini nebo jinou UI poradit sami.
masar

#214 Příspěvek od masar »

Karel_IV píše: 02 srp 2026, 23:41
masar píše: 01 srp 2026, 12:54 Na úvodní stránce Obsah fóra je informace "Poslední návštěva".
Opraveno, změněno na Poslední aktivita.
Děkuji. Teď to funguje, jak má. :prst:
-----edit----
Pokud budu hnidopich (a to by programátor měl být vždy), tak musím říct, že nyní se zobrazující datum a čas spíše odpovídají původnímu termínu "Poslední návštěva" než "Poslední aktivita". Je to datum a čas, kdy otevřu stránky EB v panelech prohlížeče. Pokud nezavřu poslední panel s EB, jsem stále na stejné "návštěvě" bez ohledu na aktivity a jejich časové údaje. Zavřením posledního panelu se stránkou EB návštěva končí, otevřením prvního/nového panelu s EB začíná nová návštěva, jejíž začátek je aktuálně zobrazen a nemění se do ukončení návštěvy.
Takto to nyní funguje.
:wink:
Karel_IV
Superadmin

#215 Příspěvek od Karel_IV »

masar píše: 03 srp 2026, 11:33 Pokud budu hnidopich (a to by programátor měl být vždy), tak musím říct, že nyní se zobrazující datum a čas spíše odpovídají původnímu termínu "Poslední návštěva" než "Poslední aktivita". Je to datum a čas, kdy otevřu stránky EB v panelech prohlížeče. Pokud nezavřu poslední panel s EB, jsem stále na stejné "návštěvě" bez ohledu na aktivity a jejich časové údaje. Zavřením posledního panelu se stránkou EB návštěva končí, otevřením prvního/nového panelu s EB začíná nová návštěva, jejíž začátek je aktuálně zobrazen a nemění se do ukončení návštěvy.
Tady jde o to, že Poslední návštěva zobrazuje poslední vytvoření session uživatelem.
Kdežto poslední aktivita je opravdu poslední "interakce" s webem. Aneb "Naposledy aktivní" v profilu uživatele.
Samozřejmě, že to můžu přejmenovat zpět, ale přišlo mi to vhodné, jelikož už se v profilu právě zobrazuje hodnota "Naposledy aktivní" a tu teď právě zobrazujeme.
masar

#216 Příspěvek od masar »

Ale ten údaj neodpovídá jeho názvu. Session=návštěva, nikoliv aktivita. Můj poslední příspěvek během návštěvy tento údaj přece nezmění. Nejde tedy o údaj poslední aktivity, ale poslední návštěvy. Lze sice namítnout, že i návštěva je jednou z aktivit, ale...
...a pokud je v profilu k tomuto údaji přiřazen název "Naposledy aktivní", je potřeba se "zamyslet" i nad ním a nebo mu přiřadit jiný údaj (např. datum a čas posledního příspěvku).
Stávající stav tedy odpovídá názvu "Poslední návštěva".
----edit----
Svoje předchozí tvrzení o "stavu" beru zpět. Nyní, 14:23, zmíněný údaj odpovídá spíše poslední aktivitě.
Tím beru svoje námitky zpět s omluvou. Vývoj byl rychlejší než já. :oops:
EKKAR

#217 Příspěvek od EKKAR »

Halt se musí počítat s tím, že "smyčka" zpětný vazby má určitou reakční dobu - a občas vývoj předběhne potřebu, protože prostě nějakej krok vyřeší víc problémů najednou.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
masar

#218 Příspěvek od masar »

masar píše: 02 srp 2026, 17:15 ...Nevýhodou tohoto řešení je, že tento selektor není použit jen pro zobrazení pravého sloupce stránky, ale i levého, kde žádná ikona textu nepřekáží a text má tak o 15 pixelů menší prostor i zde...
Ještě doplňuji: Pokud se stejný řádek přidá do recenttopics.css:

Kód: Vybrat vše

#recent-topics a.topictitle {
    display: block;
    overflow: hidden;
    text-overflow: ellipsis;
    white-space: nowrap;
    margin-bottom: 1px;
    margin-right: 15px;       /* přidaný řádek */ 
}
, pak se úprava projeví jen v řádku s ikonkou připínáčku (resp. s názvem vlákna).
Obrázek
Kremik

#219 Příspěvek od Kremik »

"Nové zprávy" mi teď ( den, dva zpátky) začaly zobrazovat opravdu jen nové zprávy. Až moc jen nové. Jelikož jsem nikdy nepoužíval ukazatele přečtených nepřečtených zpráv, témat, atd, a rád se v tom orientuju sám, uvítal bych, kdyby byl vidět i ten "ocas", kde už jsem byl. Nebo aspoň příspěvky za posledních 24h nebo tak něco. Tak jak to fungovalo do "předvčerejší" změny mi to vyhovovalo taky. Nemám rád, když něco dělá až moc věcí za mě.
Karel_IV
Superadmin

#220 Příspěvek od Karel_IV »

Pokud někomu došel reaktivační email a nefunguje mu, tak ať mě prosím kontaktuje na administrátorský email. Zkusím najít příčinu a opravit co nejdříve. Omlouvám se za způsobené komplikace.
PotPalo

#221 Příspěvek od PotPalo »

Myslím že neprihlásený nemôžu posielať maily z bastlírny. Kde nájdu napísanú tú emailovú adresu na ktorú majú písať?

Inak podobný prípad som mal na jednom inom fóre aj ja. Zaregistroval som sa tam, ale neprišiel aktivačný mail. V nápovede bolo že keď nechodí, treba kontaktovať administrátora. Kontakt na administrátora bol iba cez funkciu "poslať email". Ten sa dal poslať iba keď som prihlásený. Prihlásiť sa nedalo, mal som kontaktovať administrátora... :pako:
Karel_IV
Superadmin

#222 Příspěvek od Karel_IV »

PotPalo píše: 03 srp 2026, 23:37 Myslím že neprihlásený nemôžu posielať maily z bastlírny. Kde nájdu napísanú tú emailovú adresu na ktorú majú písať?
obrázek_2026-08-03_234845151.png
Můžeš sám vyzkoušet, když se odhlásíš :roll:
PotPalo píše: 03 srp 2026, 23:37 Inak podobný prípad som mal na jednom inom fóre aj ja. Zaregistroval som sa tam, ale neprišiel aktivačný mail.
Tady email přijde, ale nemá platný aktivační klíč. s platným aktivačním klíčem, ale stejně není akceptován...?

Opraveno
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PotPalo

#223 Příspěvek od PotPalo »

Ako prihlásenému mi to dá formulár, ako odhlásenému mi to píše toto:
Prosím nejdřív se přihlašte, než se budete snažit o kontaktování Administrátora
Pokud to není možné, prosím napište email na admin@elektrobastlirna.cz
Tak asi dobre, teda pokiaľ ten mail existuje (neskúšal som naň písať).
Hill
Administrátor

#224 Příspěvek od Hill »

Tak to zkus.
Hill
Administrátor

#225 Příspěvek od Hill »

PotPalo píše: 02 srp 2026, 23:42 To sa nedá niekde nastaviť aby to pomlčku bralo ako klasické písmeno?
Na pomlčku pozor, má v různých situacích další významy: její použití například ve vyhledávaném výrazu vyžaduje také umístit celý výraz do úvozovek, jinak vyhledávání vyloučí vše, co obsahuje text za pomlčkou. Bez úvozovek pro něj pomlčka znamená "mínus", čili "to vynech".

Zpět na „Provoz fóra“