Levné osciloskopy aspoň 100 MHz 1GS/s
Moderátor: Moderátoři
mám dotaz ohledně koupě scopu.
Budu jej využívat sporadicky, ale nepotřebuji aby mi neustále zamrzal. Strop je někde kolem 15-20tis, ale nemusím jej celý vyčerpat.
Vím, že to není světoborná cena. Ale na to, že jej použiji spoaridcky, tak se mi nechce dávat moc peněz.
Předpoklad je 2*100Mhz, 1GSa/s a bez vnitřního rušení.
Koukal jsem po Rigolu DS1102E a Owonu SDS7102V.
Jen po přečtení tohoto vlákna nějak nevím.
Je mi jasné, že každý má něco za tenhle peníz. A i když jsem si už něco repasovaného za nemalý peníz koupil, tak zrovna scop se mi nechce bez záruky kupovat. Takže starýho Teka asi nekoupím, i když vím, že je měření někde jinde.
jen doufám, že mě neukamenujete.
Proslýchá se, že ve skutečnosti má stejnou šířku pásma jako jeho bratr DS2102, tedy 100MHz. Má dobrý poměr cena / výkon. Jinak tohle není reklama. Já si tento osciloskop asi nikdy nekoupím, mám už jiný.
Jiná otázka je dlouhodobá životnost DS2072. Tento osciloskop je v prodeji cca od 9/2012. Nikdo proto nemá zkušensti z dlouhodobého provozu. Ale ty ho chceš stejně používat jen sporadicky, že jo? Má také určité malé bugy ve firmwaru. Ale prý se to za ty peníze vyplatí.
Slabé i silné stránky Rigolu DS2000.
Ale kupujte raději až rok po zahájení výroby, kdy už snad budou odstraněné některé bugy.
http://www.eevblog.com/forum/testgear/r ... rsion-2-0/
Matias píše:jak poznám klon Teka.
Podle mě žádné klony Tentronixů neexistují. Tektronix používá zákaznické ASIC obvody, které se nedají okopírovat. Kdežto čínské osciloskopy používají různé volně prodávané AD převodníky. Tyto se buď přetaktují, což vede k přehřívání, nebo prokládají. Vezmeme třeba 10 ks 100MSa/s převodníků a sesynchronizujeme je tak, aby daly dohromady 1GSa/s.
Hydrawerk píše:Matias píše:jak poznám klon Teka.
Podle mě žádné klony Tentronixů neexistují. Tektronix používá zákaznické ASIC obvody, které se nedají okopírovat. Kdežto čínské osciloskopy používají různé volně prodávané AD převodníky. Tyto se buď přetaktují, což vede k přehřívání, nebo prokládají. Vezmeme třeba 10 ks 100MSa/s převodníků a sesynchronizujeme je tak, aby daly dohromady 1GSa/s.
Velice děkuji za vyčerpávající odpověď. Nakonec jsem sáhl po použitém Teku ze států pro začátek.
http://www.eevblog.com/forum/testgear/n ... 28soon%29/
Raději si ho nekupujte.
- Přílohy
-
Owon NewTDS oscilloscope.png- (182.69 KiB) Staženo 96 x