VÍTEJTE NA NOVÝCH STRÁNKÁCH BASTLÍRNY!

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#241 Příspěvek od PotPalo »

Za tie roky musím mať sledovaných tisíce tém. Neviem si predstaviť doplnok do prehliadača, ktorý by vždy po spustení prehliadača všetky tieto stránky kontroloval. Ako to vôbec funguje, na akom princípe? To si pamätá posledný vzhľad stránky a po jej zmene to hlási? Vidí to teda aj nový príspevok na ďalšej stránke? Alebo to nejako komunikuje so serverom ktorý namiesto mailov hlási info o nových príspevkoch prehliadaču?
Predpokladám že nikto nevie ako to funguje ale používa to. To sú potom tie témy kde sa autor odmlčí a viac sa neozve. Prehliadač mu skrátka nič nehlási.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Otkundes

#242 Příspěvek od Otkundes »

Také si myslím, že e-maily s upozorněním na nové informace ve sledovaném vlákně, je užitečná služba EB. Pak nemusím každý den procházet EB, zda u sledovaného tématu nedošlo ke změně. A samozřejmě, stačí jedno upozornění, pod kterým se pak od doby zaslání e-mailu, může ve vlákně nastřádat i vícero příspěvků. Další e-mail, až po zobrazení avizovaného příspěvku, a to jen u příspěvků vzniklých až následně, po čase přihlášení a zobrazení avizovaného příspěvku…
DedVseved

#243 Příspěvek od DedVseved »

Takže ti přijde email ve smyslu "běž de podívat z okna, něco se tam děje". Kde je problém otevřít stránky EB z prohlížeče a ne z emailu a podívat se na nové příspěvky. Kvůli tomu nepotřebuji sledovat tisíce témat, když se nic neobjeví v nových příspěvcích. Problém vidím v tom, že ti co musí nechat posílat emaily, tak neumí používat základní funkce fóra.
Hill
Administrátor

#244 Příspěvek od Hill »

To upozornění se tu dá nastavit i bez mailu - pak otevřeš Bastlírnu a svítí na tebe.
Kdo si ale na mailová upozornění zvykl, asi by je nedal. Třeba se jednou podíváme na to, jaké procento aktivních uživatelů má tu funkci zapnutou (moderátoři a admini nemusí, stejně jsme tu denně, ať už se nás nové příspěvky týkají, nebo ne, to bychom ve schránkách neměli nic jiného).
Koukl jsem na nové uživatele za poslední rok - vypadá to, že mít tlačítko Odeslat nahoře, ani by v nastavení nesrolovali nabídku až dolů.
Praktické byly ty maily v počátcích, kdy visel úplně první server na příčce s omezenou konektivitou, a neškodilo vědět, že se něco děje, ať tu nezdržujeme. A to nás bylo nějakých dvaapůl tisíce, čili proti současnému stavu doslova hrstka.
Dnes toto hledisko jaksi ztratilo na váze, takže už jde hlavně o zvyk. Ale dobrá, někdo si to bez toho už neumíte představit, tak prosím, ta funkce tu je. Zvyk je železná košile, kterou nosíme taky už jen ze zvyku...
josef_novak

#245 Příspěvek od josef_novak »

Za ty sledovací emaily by se tu mohly udělovat pochvaly.

GRATULUJEME, dnes jste začal emailem sledovat 2000 téma.
Otkundes

#246 Příspěvek od Otkundes »

Hille, diskutující přede mnou, se zmínili i o e-mailech s upozorněním na nový příspěvek ve sledovaném vlákně (tématu). Pouze jsem přidal svůj názor s tím, že mi ta zavedená e-mailová upozornění vyhovují (a nepotřebuji informaci o každém příspěvku ve sledovaném vlákně).
Jasně, pokud jsem přihlášen, vidím vpravo nahoře upozornění. Stejně tak, jestli jsem již přihlášen, a v poště vidím avízo, jednoduše se na téma podívám i bez klikání na odkaz, uvedený v e-mailu.
Ale co když přihlášen nejsem? Jsou období, kdy bez přihlašování jen nakouknu, jako neregistrovaný.
Jestli tuto funkcionalitu bude chtít majitel EB zrušit jako již přežitou, holt se přizpůsobím...
samec

#247 Příspěvek od samec »

Ja som si veľmi rýchlo po zaregistrovaní našiel spôsob, že na hlavej stránke vidím nové témy. Ak ma téma zaujíma, tak pridám komentár. Potom vo vyhľadávaní dám hľadať témy podľa autora mňa a vidím všetky témy, ktoré ma zaujímajú a na vrchu sú tie, do ktorých niekto pridal komentár naposledy. Ak som prihlásený, tak vidím aj či je tam niečo nové Ak nie som prihlásený, stačí že otvorím tú v poradí najvyššie, a ak som ten najnovší príspevok už čítal, tak čítal aj všetky ostatné. A ak ma nejaká téma nezaujíma, tak schválne nekomentujem, aby sa mi potom nezobrazovala v tomto zozname. :coolglema:
Naposledy upravil(a) samec dne 05 srp 2026, 14:22, celkem upraveno 1 x.
masar

#248 Příspěvek od masar »

samec píše: 05 srp 2026, 14:14...A ak ma nejaká téma nezaujíma, tak schválne nekomentujem, aby sa mi potom nezobrazovala v tomto zozname. :coolglema:
Tak to máš dobrý:).
Já, když mě nějaké téma nezajímá, tak schválně nekomentuji, protože mě nezajímá.
:wink:
Hill
Administrátor

#249 Příspěvek od Hill »

Ale ty maily nijak významně fórum nezatěžují, nic proti nim.
To, že to nepotřebuji já, neznamená, že se to někomu naopak nehodí. Každý máme nějaké priority.
Když sem musím pokud možno denně, a pak projet co nejvíc vláken, zkontrolovat nové registrace a, když zbude chvíle, reagovat ve fóru, nepotřebuji žádné oznámení do schránky. Tím méně, aby to na mě pinkalo z mobilu.
masar

#250 Příspěvek od masar »

Aby to "pinkání" z mobilu nebo pc-klienta neobtěžovalo, lze si ty notifikace vypnout.
Na druhou stranu - tyto notifikace zrychlují komunikaci ve vláknu, což může ovlivnit jeho směřování, obsah, rozsah vlákna (počet příspěvků) i jeho výsledek. Do jaké míry je to přínos nebo negativum, závisí na přispěvatelích vlákna a jejich motivacích.
:wink:
EKKAR

#251 Příspěvek od EKKAR »

Přínosný jsou pro ty, co sem chodí jak do sokola - OBČAS ZAJDOU. Pro ty, kteří sem zabrousej několikrát denně jsou doslova zbytečný zlo, protože takovej člověk sem nechodí přes titulku a Obsah fóra, ale třeba přes "Nové příspěvky", který odpovídají postům doplněným od poslední návštěvy fóra dotyčnýho, ať na ně někdo odpověděl nebo ne.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
DedVseved

#252 Příspěvek od DedVseved »

U Otkundese teda žasnu, protože chodit si sem číst jako neregistrovaný a nechat si posílat emaily, tak to je opravdu bizár.

Nakonec Hill napíše, že se emaily sice využívají minimálně, ale kvůli pindání se s nimi musí Karel IV zbytečně srát několik hodin.
Hill
Administrátor

#253 Příspěvek od Hill »

Tak úplně zbytečné to nebylo, i těch "pár" uživatelů, jakkoli budí dojem nevýznamného počtu, jsem si namátkou projel. Převážně jsou mezi nimi ti, kdo chápou, k čemu má být Bastlírna, a podle mne si zaslouží tuto výhodu zachovat. Kvůli někomu, kdo má sklony z technické diskuse dělat fejsbůček, bychom se s tím zase tak ochotně nezdržovali.

Jinak máš pravdu - od spuštění nové Bastlírny nás to stálo nepočítaně hodin, Louťáky, hlavně Karla_IV, víc, protože to fórum tvořili a já (a sem tam někdo z vás) testoval. A brzdil je, študáci informatiky se dokážou někdy hodně široce rozmáchnout, což se ne vždy hodí, aby přechod ze starého fóra byl co nejméně matoucí, hlavně pro ty zkušené pardály, kterým to jde líp s měřáky a pájkou, než s klábosnicí.
Proto se do samotného enginu na úrovni kódu už nemontuju, o to se musí postarat někdo perspektivní (teda aspoň doufám).
Karel_IV
Superadmin

#254 Příspěvek od Karel_IV »

Možná někoho potěším, mám v plánu přesunout i články, které byly na hlavní stránce starého fóra.
Na to se samozřejmě vrhnu po dovolené a po opravě zbytku chyb.

Bohužel najdou se i jedinci, kteří mi přidělávají práci, mazáním příspěvků, během dovolené.
Tvrzení, že člověk používá pouze 10 % mozku, je nesmyslná dezinformace.
Pravdou je, že pouze 10 % lidí používá mozek.
DedVseved

#255 Příspěvek od DedVseved »

@Hill: Aby mohli promptně reagovat a směřovalo to ke kvalitní diskuzi, jak kousek výše naznačil masar, tak by si museli tyto emaily vybírat nebo přeposílat do telefonu a to je další bizár. A jestli už sedí u PC/NB, tak se prvně můžou podívat na EB než do emailu. Snad se nestává to, že tiktak v zahradě zahodí lopatu a okamžitě běží nasměřovat diskuzi.
Chápu, že už to je jedno, ale příležitost jste k tomu měli, tak jako na staré EB při zrušení tisku apod.

Zpět na „Provoz fóra“