VÍTEJTE NA NOVÝCH STRÁNKÁCH BASTLÍRNY!

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samec

#271 Příspěvek od samec »

PotPalo píše: 06 srp 2026, 14:52Tiež nieje vylúčené že dotyčnému to urobil nejaký sofistikovaný vírus v PC, nie on sám.
V tom prípade by aj tak mal dostať ban. Síce nie zaslúžene, ako som napísal v predchádzajúco komentári, ale preventívne. Asi nikto nechce, aby na bastlirne vyčíňali nejaké hacknuté účty.
EKKAR

#272 Příspěvek od EKKAR »

Samečku, zklidni hormon, někdy prostě člověk svůj post smáznout musí, třeba proto, že si špatně přečet zakládací post nebo i jen ten ve vláknu bezprostředně předchozí, ale zareaguje pozdě, protože mezitím autor předchozího postu text upravil, anebo někdo další odpověděl - přesnějc, nebo prostě dřív (když jde o reakci na nabídku). Prostě MÍT MOŽNOST MAZAT JE NUTNOST. Ale smazat všecky svoje posty byť i jen v celým 1 vláknu, to už je hnusárna a vidlákovství, který navíc odporuje Pravidlům a je i potrestatelný - jakým způsobem, to je na modech a adminovi. Takže netřeba si třepiti prsty na klábosnici vypisováním novejch trestních sazeb - už to je pořešeno a nejaktuálnější provinivšíse s nickem "Zruseny_profil_5" už má trest udělenej. Největším pro něj asi bude skutečnost, že až na pár posledních plků byly všechny jeho posty, který on tak pracně po jednom postíku vymazával asi 6-7hodin, plně obnoveny ze zálohy během necelejch 10 minut, z čehož asi 8 zabralo načítání všech jeho asi 620 postů - a znovu je vydylítovat už on sám nemá možnost, neb jest zablokován jakejkoliv jeho přístup pod původní identitou na celý fórum ...
Vot ťéchnika ... !!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
masar

#273 Příspěvek od masar »

Tím poněkud zeslabuješ Hillovu argumentaci o zátěži administrátorů. Protože pokud je to tak snadno řešitelné, pak vzhledem ke statistickému počtu takto mentálně postižených jedinců (uražených) za rok, by ta zátěž nemusela být významně velká, stejně jako tato diskuse.
Tímto za sebe slibuji, že se neurazím. :D
---edit---
...a když, tak nebudu nic mazat. :D
Naposledy upravil(a) masar dne 06 srp 2026, 18:25, celkem upraveno 1 x.
Karel_IV
Superadmin

#274 Příspěvek od Karel_IV »

PotPalo píše: 06 srp 2026, 14:52 K tým zmazaným príspevkom... to sa nedá obnoviť zo zálohy? Tiež nieje vylúčené že dotyčnému to urobil nejaký sofistikovaný vírus v PC, nie on sám. Nechce sa mi veriť že by niekto celú noc mazal a mazal. Ono zmazať 700 príspevkov už je slušná kopa.
Dotyčný to udělal vědomě, napsal sám požadavek o smazání příspěvků, které nemohl sám upravit (zamčené téma).
Mj. možná si jistí jedinci všimli, ale v 9:00 byla 5ti minutová údržba (nutná synchronizace), kde jsem nahrál příspěvky a přílohy zpět. To, že na tom strávil dotyčný "odebíráním" více jak 6 hodin.
Já pro změnu 30 minut nahráváním zpět do databáze (ze zálohy) je k zamyšlení.
Tvrzení, že člověk používá pouze 10 % mozku, je nesmyslná dezinformace.
Pravdou je, že pouze 10 % lidí používá mozek.
Karel_IV
Superadmin

#275 Příspěvek od Karel_IV »

Vypnu dočasně vyhledávací index, zkusím ho lehce upravit.
Samozřejmě ho nahodím hned co to půjde. :tanzer:

EDIT: Nahozeno v 21:40, s tím že už jde vyhledávat C1-94
Naposledy upravil(a) Karel_IV dne 06 srp 2026, 21:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: edit času
Tvrzení, že člověk používá pouze 10 % mozku, je nesmyslná dezinformace.
Pravdou je, že pouze 10 % lidí používá mozek.
masar

#276 Příspěvek od masar »

Tak to je něco jako "Krásný pozdrav z dovolené...". Díky.
:wink:
RayeR

#277 Příspěvek od RayeR »

Ja jsem za ty notifikacni maily rad. Jsem registrovany na desitkach ruznych odborne tematickych forech, ale neresim vse najednou, abych se vsude kazdy den prihlasoval. I tady na EB jsem mel radu obdobi, kdy jsem se sem treba par mesicu ani nepodival. Presto mam otevrenou radu temat, kde me nove odpovedi zajimaji dlouhodobe (at uz vlastnich nebo cizich). Proti tomu email mam jako zakladni (byt pro nekoho mozna boomerskej) komunikacni kanal, takze se velmi rychle dovim i o odpovedi na nejake zapadle tema na nekterem z tech for. A kdyz uz neco funguje, tak do toho radsi nerypat :) A ze to nekomu nedava smysl, jeste neznamena, ze to pro jineho nemuze byt uzitecne...
p32

#278 Příspěvek od p32 »

masar píše: 06 srp 2026, 14:28
p32 píše: 06 srp 2026, 14:20 Nevím co tady řešíte...
...Upozornění na aktivní vlákno je nesmysl, když se může každý rovnou sám podívat, co je nového.
To sice může, ale až tehdy, když si vzpomene. Potom jeho příspěvek začíná slovy "Nevím co tady řešíte."
Ano, taky mi to připomíná situaci závisláků na nikotinu a alkoholu, kde to končí většinou tím, že za všechno mohou ti, co nekouří a nechlastají.
Jsou tady snad dospělí jedinci a když tu něcou napíšou, tak se mohou případně opravit v dalším příspěvku a ne stále opravovat a mazat to původní, co sem napsali. Proto bych opravu příspěvků omezil časově na max. 3 dny stáří příspěvku a potom se musí postižený jedinec pokusit o úpravu svého jednání spíše někde u psychiatra (někdy i stačí nedělní oběd u maminky).
Hill
Administrátor

#279 Příspěvek od Hill »

masar píše: 06 srp 2026, 22:00 Tak to je něco jako "Krásný pozdrav z dovolené...". Díky.
OT: Bastlírna nezná dovolenou.
Jo, a pokud jde o zátěž administrátorů a moderátorů, je to celkem jednoduchá rovnice: čím méně času bude potřeba na úkony v podstatě zbytečně vyvolané, tím víc ho zbude na nějakou užitečnější činnost. Ale to už jsem tu taky psal.

>>RayeR: díky, vyhmátl jsi přesně podstatu toho, k čemu je notifikace mailem dobrá, tomu už rozumím i já.
josef_novak

#280 Příspěvek od josef_novak »

Taky jsem na několika fórech (od roku 2002) a nikdy jsem nepoužil email. Když se někde podívám, tak snad vidím, které téma jsem založil a jestli na něj přibyla odpověď.
Achab

#281 Příspěvek od Achab »

Taky jsem pro zachování notifikací mailem. Kvůli jiné činnosti nemám čas pořád sledovat nové odpovědi, ale mail mám většinou spuštěný celý den. Na Bastlírnu chodím přes "Nedávná témata" a sleduju pouze vybraná, nebo do kterých jsem přispěl. Odpověď ve starším tématu bych bez upozornění snadno přehlédl.
josef_novak

#282 Příspěvek od josef_novak »

Kvůli přehlédnutí stačí kliknout na Vaše příspěvky. Opravdu jde jen o používání základních funkcí fóra.
EKKAR

#283 Příspěvek od EKKAR »

masar píše: 06 srp 2026, 18:16 Tím poněkud zeslabuješ Hillovu argumentaci o zátěži administrátorů. Protože pokud je to tak snadno řešitelné ...
Ono se to musí nejdřív všecko naindexovat ze zálohový verze databáze a pak s kontrolou znovu projet - a to zabere spíš strojovej čas dalšiho kompu, na kterým po tu dobu prakticky nejde dělat nic jinýho, protože jeho vytížení po dobu hledání hraničí se 100%. No, moh bys možná hrát toho hada á-la Nokia 3310, co visel po dobu odstávky na titulce starýho fóra, ale cokoliv výpočetně náročnějšího by rozhodilo rychlost vyhledávání. Samotný obnovení na hostingovým serveru už pak samozřejmě trvá zlomek celkovýho času.
Takže jo, pokud by se mělo obnovovat vícero plavajzníků, příprava samotnýho procesu obnovení v běžícím fóru zabere kupu funkčního času a je votravná. To obnovení samo pak už je ve srovnání s přípravou ryc-pic. Zruseny_profil_5 to měl obráceně, jemu příprava nezabrala nic, ale dylítovat musel každej post ručo-fučo, takže mu to zabralo prakticky celou noc ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
masar

#284 Příspěvek od masar »

>josef_novak: To je nepochopení. E-mailová notifikace "cinkne" bezprostředně po té, co do vlákna někdo přispěl. Takže moje reakce může být také bezprostřední.
Bez této notifikace je moje případná reakce odkázána na dobu, až si vzpomenu, což může trvat dlouho. Pokud se ve vláknu řeší např. oprava něčeho, co je právě "na stole", může být důsledek prodlení fatální:Obrázek
Hlavním rozdílem tedy je (jak už jsem psal výše) rychlost reakce, zrychlení komunikace. A to je podle mě výhoda.
Naposledy upravil(a) masar dne 07 srp 2026, 10:43, celkem upraveno 1 x.
josef_novak

#285 Příspěvek od josef_novak »

Co jsem pochopil od RayeRa nebo Achaba, tak emailovou notifikaci vůbec nepotřebují k bezprostřední reakci. Jinak lze použít citaci a odpovědět, když chci reagovat na někoho jiného, ale to je zase základní funkce. Hlavně si nepleť fórum s chatem

Zpět na „Provoz fóra“