Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
judeware

#286 Příspěvek od judeware »

Mohu ji cca na rok uložit do rezervace, ale déle ne. :) Necelý rok od vyklizení obecního skladu už mám zase plno (či spíše přeplněno). :oops:
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od RayeR »

LEDkove RGB svididlo s ovladacim IR/WiFi modulem. Napred musim pockat, az to vyschne :)

Je tam tuten modul: https://developer.tuya.com/en/docs/iot/ ... 05ua1cx9tv
Přílohy
svetlo.jpg
svetlo.jpg
rnbw

#288 Příspěvek od rnbw »

Pocitaj s tym, ze LED budu na vyhodenie.
mi-ro

#289 Příspěvek od mi-ro »

Vyhledej vadnou LED nebo vadné v každé sekci, překlenuje ji, sniž proud o 30-50% a nejspíš to pojede. Pokud nejsou ko elyty ve zdroji.
..to bude jen ňákej odpůrek
rnbw

#290 Příspěvek od rnbw »

A po mesiaci odide dalsia. Skusil som a potom vyhodil.

Kedysi bolo normalne kupit svietidlo a spotrebny material boli len ziarovky. Tych svietidiel je coraz menej. Teraz su moderne "ekologicke" svietidla, ktore su spotrebnym materialom cele.
HF_Tech

#291 Příspěvek od HF_Tech »

RayeR píše:LEDkove RGB svididlo s ovladacim IR/WiFi modulem. Napred musim pockat, az to vyschne :)

Je tam tuten modul: https://developer.tuya.com/en/docs/iot/ ... 05ua1cx9tv
Z toho jsi měl odtrhnout wifi modul a zbytek nechat v kontejneru. U tohoto výrobce světel se nepovedl zdroj a ten oddělává LEDky. Ekonomicky to opravit nejde. Místní pan milionář si tím osvětlil tržnici a chtěl to opravovat.
Vyhodil jsem ho s tím...
kejki

#292 Příspěvek od kejki »

rnbw píše:A po mesiaci odide dalsia. Skusil som a potom vyhodil.

Kedysi bolo normalne kupit svietidlo a spotrebny material boli len ziarovky. Tych svietidiel je coraz menej. Teraz su moderne "ekologicke" svietidla, ktore su spotrebnym materialom cele.
Dají se do to tyhle placky https://www.eva.cz/oddeleni/zarovky-a-zarivky-ostatni/
rnbw

#293 Příspěvek od rnbw »

Lenze to musis vyhodit cele riadenie a je to tiez cinsky smejd.

To uz je lepsie tam dat dve patice E14 - za predpokladu, ze vojdu pod kryt. Ked jedna ziarovka odide, tak si ju hocikto vymeni bez elektrikara. A pritom svetlo stale funguje.

Inak v poslednej dobe si vsimam, ze LED svietidla su zbytocne vykonne. Nejaky pablb si potom da do chodby 30W a tesi sa, ako usetril. Predtym tam mal usporku 11W...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od RayeR »

HF_Tech píše:U tohoto výrobce světel se nepovedl zdroj a ten oddělává LEDky. Ekonomicky to opravit nejde....
A zkoumal si streva toho zdroje? Jen me zajima, co tam odeslo. Jestli naky ridici cip spinaneho.zdroje, tak ty se obcas daji koupit za par petek na Aliku, uz sem takle par svetel opravil (jen pro sebe, jakozto hobby).

Ze budou vysvicene LED s tim tak nejak pocitam, navic je to pro me moc velke a vykonne svitidlo, jen sem to chtel zkusit rosvitit. Nemel sem sebou krizak, tak sem to musel odnest cele. Primo ten wifi modulek ma vystupy oznacene RGBCW, tak nejspis z nej uz poleze PWM dimming. To se muze hodit na dalsi hrani.

Jinak souhlas s Rnbw, tez mi to i pride neeko a neprakticke vyhazovat cela svitidla misto vymeny zarovky, a minimalne ste pak 1 vecer pri svickach nez dojdete koupit a namontovat novy... :)
jenicek

#295 Příspěvek od jenicek »

No má to i další aspekt. Už si to jako žárovku mnoho lidí nevymění samo, ale musejí přizvat elektrikáře. Ten pak na místě musí improvizovat, protože neseděj montážní otvory, vstupy pro kabel a rozměry základny. V práci už jsem to od rekonstrukce před cca 8 lety řešil několikrát. Prostě vodu a pokrok nezastavíš :lol:
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od RayeR »

Hm, to me vede k tomu si poridit nekde v bazaru klasicky lustr a do nej, nake LED zarovky. U tech novych placatych svitidel se mi uplne moc nelibi, ze sou placle primo na strope a nevyuziva se odrazu svetla o strop. Nevidel jsem moc takovych modernich svitidel, ktere by takto svitily, akorat asi jeden takovy mlecny torus zaveseny na lankach, ktery svitil vsesmerove...
Celeron

#297 Příspěvek od Celeron »

Hmm a to se tu někteří divili, že mě v jiným vlákně zajímá jak na repasi starýho lustru. Ty "moderní" ledkový připlácliny na strop, to je hnus fialovej.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od RayeR »

A co je na tom lustru vlastne treba repasovat? Jaky typ/material konstrukce? Na necom sklenenem / kovovem se nemasi asi co poto...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od RayeR »

Tak po pripojeni svitidla na sit kratce probliknou nekrere LEDky - jedna rada (cca 0,2s), dalsi jen tak zamzouraji, do WiFi modulu jde 3,3V (ale zadne nove APcko nevidim), takze hlavni zdroj bude OK a nejspis jsou jen pochcipane nake LED. Ano, casto po premosteni zacnou odchazet dalsi a dalsi...
Naposledy upravil(a) RayeR dne 08 říj 2025, 14:06, celkem upraveno 1 x.
mi-ro

#300 Příspěvek od mi-ro »

Samotné překlenutí u při napájení proudovým zdrojem nevadí. A pro sichr jsem psal že je třeba snížit jmenovitý proud klidně i na polovinu. A buď v klidu, svit nebude poloviční. Led nemají lineární závislost svitu na proudu.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“