Vaříme při bastlení II
Moderátor: Moderátoři
Všechny rady fungujou. Ale tak 50/50, praskne/nepraskne...
Zkusím tedy taky tu MW.
No, zase tak často je nemáme, takže pokusy jsou jen jednou za čas a podle mě asi stejně nejvíc záleží na tom jak jsou udělaný (střívko, nacpání a tak....)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nojo, hovězí střevo by to vydrželo. Překvapilo mě, že se z něj dělaly balonety do Zeppelínů. Za 1. W.W. jedinnej známej matroš, co nepropouštěl vodík a přitom byl dostatečně pevnej a pružnej.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Z toho je tak super gulášová polívka, takovou jsem si už dlouho neuvařil. Ono to sice dá trošku práce a času, ale výsledek stojí za to. A je krásně mastná, žádný dietní piliny. Z toho jsem měl trošku strach.
- maxijaroslav
https://www.youtube.com/watch?v=YDOVyP_L5uc
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Mám dotaz: Vlašáky ořechy se vyloupou a jádra se nasypou do zavařovacích sklenic. Vrazí se to do mikrovlnky a pak zavíčkuje.
Prý vydrží i nekolik let a nežluknou. Problém je, že nevím na jakej výkon a čas nastavit mikrovlnku. A taky zda zavíčkovat před nebo po mikrovlnce, obracet sklenice nebo né.
Na netu je sice pár návodů ale papír a elektronická média snesou vše.
Zkoušel jste to někdo?
Dával jsem je tam i s víčky a trouba neprotestovala. Byly jen položené a neutažené. Ale v poslední době je dávám bez víček. Ty mám připravené a jak sklenice vyndavám hned je zavíčkuji a otočím dnem vzhůru. Ořechy drží bez problému několik let. Nedávno jsme otvírali zapomenutou sklenici z roku 2016.
A ještě jeden poznatek, víčka drží tak, že je musím podrýpnout. Jinak je rukou jako ty z obchoddu neotevřu.
Ten výkon trouby není úplně kritický. Mívali jsme troubu 800W, teď má 1000W a rozdíl žádný nepozoruji.
kejki píše:Skladované v kvelbu, ve tmě, jsem ty z roku 2018 vyhodnotil, že to není ono. A ty z roku 2020, které jsem asi trochu přehřál, ty byly excelentní.
Vlašáky? Já je mám ve taky ve tmě, větraným sklepě při asi 8°C a za dva roky od sklizně byly do vánočního cukroví nepoužitelný. Přeschlý, nažluklý a hořký.
Proto zkouším to zavaření v mikrovlně.