2022 píše:Křemík: člověk si může hrát pro radost s jednim zapojením ve volném čase.
Jasně že může, coby ne, ale to asi není tvůj případ, že? Nebo máš rozdělané nějaké zapojení? Podle dotazů to vypadá, že doposud ses elektronikou z vlastního zájmu nijak nezabýval. Najednou tě napadlo - tak já budu třeba elektronik. Chci to teď, hned, a hned s elektronikou i pracovat. A tak hledáš nějaké "dobré" zapojení. Největší podmínkou je to "dobré". Co to vlastně má být, co to má dělat, to je ti v podstatě jedno. Takže je to přání ze vzduchu, vycucané z prstu, doposud neproběhly žádné indície, že právě elektronikou by ses chtěl zabývat.
Tak si vem baterku, žárovku, vypínač, a všechno to zapoj do série. To je opravdu DOBRÉ zapojení. Používá se všude a pořád se zapojují další a další.
Jenže hádám, že nemáš ani tu baterku, žárovku, ani vypínač. Pokud si teda nevytáhneš baterku z mobilu nebo noťasu, žárovku nevyšroubuješ z lustru a vypínač nesundáš ze stěny. Čili jinak řečeno, jen plané řeči a skutek utek. Já s elektronikou začínal z vlastního zájmu, takže vím jak to probíhá. Ale jak ho prezentovat ti napovídat nebudu. Pokud ho opravdu máš, poradíš si. Podle mě nemáš. Dvacet nebo více let ses vyvíjel jiným směrem, tak těžko budeš ze dne na den elektronikem. Člověk je stavba jako cokoli jiného. Pokud nemáš na čem stavět, musíš začít pěkně od základů. A na školu se nevymlouvej. Jsou sice i blbé školy, generují nepoužitelné absolventy, ovšem takový výsledek může vzniknout pouze součtem nezájmu jak školy, tak studenta. Vyhovovalo ti to. Tak se teď nevymlouvej.