Pasivní bezdrátová komunikace
Moderátor: Moderátoři
Co se týče chování elektronu u katody - ano měl jsem na mysli vnější elektrické pole. Asi jsem tě špatně pochopil.
Co se týče chování uvnitř katody, tak to může ovlivňovat i chování vnějšího elektrického pole. Je to tedy spíše v případě, kdy je elektron vytrháván nejen z povrchu materiálu, ale i z hloubky. Popisuje to tunelový jev.
Co se týče pohybu elektronu (přiletivšího z vnějšku) uvnitř elektrody. Tak to je dost divočina. Záleží jakou má elektron energii. Obecně se dá říct, že elektron je bržděn v elektromagnetickém poli atomů. Při tomto brždění mění směr a svoji energii. Energii, kterou ztratí při brždění (ohybu) je vyzářena ve formě fotonu - ve směru letu elektronu. Tento foton dále nějak interaguje a obecně všechno končí jako ionizace a teplo.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Cust píše:Protiargument, psal jsem, jen že to není pasivní a musíš pod tím topit...
To nikdo nerozporuje. Jde o to, že když to celé uzavřeš do tepelné izolace, bude to fungovat dál. Tím pádem se elektrický výkon získává ne díky tepelnému rozdílu, ale díky rozdílu ve výstupní práci obou materiálů. Takže stačí zařídit dokonalou tepelnou izolaci a pak už jen ohřevem pokrýváš ztráty způsobené tím odebíraným elektrickým výkonem (katodu nemusíš ohřívat jen elektricky). Takový systém je ale v rozporu s 2. termodynamickým zákonem.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Reakce na edit: a jak by se ty ztráty měly projevit, když je to celé tepelně izolované?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- Artaban001
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
https://b-kainka.de/bastel87.htm
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: