Připojení tří PC k bezdrátovému modemu po jeho přemístění.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
golemson

#31 Příspěvek od golemson »

Pokud uvažuješ o externí anténě, je vhodné projít půdu s vhodným měřákem, ale pro dostačující přehled stačí aplikace na chytrý telefon. V tom telefonu ani nemusí být SIM, jen vhodná aplikace, např. Network Cell Info Lite. A i když nemáš externí anténu, najdeš nejlepší umístění pro LTE modem.
samec

#32 Příspěvek od samec »

Tu to niekto dohnal do extrému, namiesto kartonu 3D plast a namiesto drôtu hliniková trubka, ale rozmery sú možno tie isté, čo bol ten návod pred 20 rokmi.
https://www.thingiverse.com/thing:3576653
foxrider

#33 Příspěvek od foxrider »

To je pecka! :D
On to bude asi problém, modem ty sítě (a kmitočty) různě přepíná, teď aktuálně jede signál 75%, v Band 1.
Ale je to zajímavý tip, no zatím to nechám tak jak to je a budu pozorovat.
Hill
Administrátor

#34 Příspěvek od Hill »

Ale to se tu bavíme o dvou různých věcech: tyto odkazované antény jsou pro sesvazkování diagramu wifiny na 2,4 GHz, aby "nesvítila zbytečně", kam nepotřebujeme.

Jenomže foxrider má problém se signálem mobilního operátora v pásmu 800 MHz, případně 1800 nebo 2100 MHz, pokud ze základnové stanoc jedou.
Proto jsem navrhl zjistit, co ta nejbližší buňková stanice nabízí, a podle toho volit vzdálenost reflektoru za anténou, případně výkonnější externí anténu.
Jde o to, že proti wifině vyjdou pro LTE 800 (downlink O2 v pásmu 20 je na 801 - 811 MHz, uplink 842 - 852 MHz) či LTE 900 (pásmo 8 od 950 do 960 MHz) ty rozteče a délky prvků vyjdou až 3x větší, aby to mělo nějaký účinek.
Větší štíhlost prvků (poměr délky k průměru) nevadí. Obecně lze použít i stejné průměry prvků, jako v tom odkazu. Nebo v tom odkazu využít odkaz na výpočet antén Yagi.
Na Band 1 (LTE2100) by šla použít i ta wifi anténa, rozdíl v účinnosti nebude velký.
foxrider

#35 Příspěvek od foxrider »

Aha, tak to mi nedošlo že to je k něčemu jinému (jsem jen prostý silnoproudař, tohle je pro mně "raketová věda"). :oops:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“