Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2
Moderátor: Moderátoři
foxrider píše:A proto taky stále opatruju dvoukilovou špulku kalafunou "nadívané" jedničky Sn60Pb40 (zřejmě propašované kdysi dávno za socíku z národního podniku Tesla Kolín).
V nějakým Eshopu mi snad olovnatej cín prodají ještě dlouho... Zvláště, pokud si ho nechám doručit do firmy. Zatím mám 1kg cívku Marmot koupenou v GESu asi počátkem roku 2017. Doma pájím jenom rekreačně. V zaměstnání často i bezolovem. No na nové součástky na novou DPS se to dá použít, ale na opravy se hodí raději olovnatej cín.
Cín na špulce olovnatý trubičkový pájecí S-Sn60Pb40E průměr 1 mm
Klasická olovnatá eutektická slitina olova a cínu představuje léty prověřenou pájku s obecně nejlepšími fyzikálními parametry pro letování v oblasti elektrotechniky.
Slitina vyhovuje normě EN ISO 9453. Označení "E" v názvu slitiny značí nejvyšší čistotu materiálu pro elektrotechniku - k výrobě slitiny není užito recyklovaných surovin, na rozdíl např. od pájek klempířských. Patři k nejspolehlivějším směsím pro spojování kovů nejen v elektrotechnice, ale v celé oblasti měkkého pájení i ve strojírenství při teplotách pájení 240°C až 350°C.
Pájka je plněna bezoplachovým tavidlem MTL401 F-SW26, 1.1.3.B. MTL 401 je neagresivní organické elektroizolační tavidlo na bázi zušlechtěných přírodních pryskyřic s vysokým čistícím redukčním účinkem pro náročnější aplikace jakož i pájení vojenské, letecké elektroniky a barevných kovů. Tavidlo je aktivované bez obsahu halogenidů.
Já jsem si koupil omylem MTL401, tuším skoro kilovku. Jak jsem byl rád, že kolegové z vedlejšího oddělení potřebovali připájet asi 2000 konektorů... Rád jsem jim to věnoval a jsem šťastný, že jim nic nezůstalo a nemůžou mi to vrátit.rnbw píše:MTL401 je mizerne tavidlo. Ale zato dost smrdi a na plosaku zanechava bordel.
Já se tady před 4 rokama ptal, jestli někdo neví co je ve 1 mm STANNOLU Wuppertal 60/38/2 typ 2632 a dodnes to nevím. Na netu nic.
A když prohlížím špule, co jsem už spotřeboval (Donau HS10, Stannol HF32), tak tam typ tavidla nepíšou. Jen na cívce Kovohutě Příbram je napsáno to prokletý MTL401.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Valdano píše:Pájky Sn60Pb40 s tavidlem MTL468 mají třeba v tomto eshopu.
Když jsem si tam posledně objednával, tak PbSn pod průměr 1 mm nic neměl. Takže je otázka, jak je ešop aktuální.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!