Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MiraSt

#31 Příspěvek od MiraSt »

Nevím co v tom je. Lehce se taví a tavidla habaděj. Kdyby to chtěl někdo identifikovat tak mu vzorek pošlu. To nespotřebuju do důchodu a ani do konce života. Svého. :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Hydrawerk

#32 Příspěvek od Hydrawerk »

foxrider píše:A proto taky stále opatruju dvoukilovou špulku kalafunou "nadívané" jedničky Sn60Pb40 (zřejmě propašované kdysi dávno za socíku z národního podniku Tesla Kolín). :lol:

V nějakým Eshopu mi snad olovnatej cín prodají ještě dlouho... Zvláště, pokud si ho nechám doručit do firmy. Zatím mám 1kg cívku Marmot koupenou v GESu asi počátkem roku 2017. Doma pájím jenom rekreačně. V zaměstnání často i bezolovem. No na nové součástky na novou DPS se to dá použít, ale na opravy se hodí raději olovnatej cín.
Cust

#33 Příspěvek od Cust »

Olovnatý cín s kvalitním tavidlem kupuju v GMe, ale je fakt, že k tomu chtějí znát IČO...
Valdano

#34 Příspěvek od Valdano »

OT: Pro domácí kutilské účely nemusím kupovat hned kilové balení. Olovnatý cín Sn60Pb40 s tavidlem na menších cívkách třeba po 100g si může v eshopech koupit i běžný spotřebitel tj. bez nutnosti mít IČO třeba v tomto eshopu.

Cín na špulce olovnatý trubičkový pájecí S-Sn60Pb40E průměr 1 mm

Klasická olovnatá eutektická slitina olova a cínu představuje léty prověřenou pájku s obecně nejlepšími fyzikálními parametry pro letování v oblasti elektrotechniky.

Slitina vyhovuje normě EN ISO 9453. Označení "E" v názvu slitiny značí nejvyšší čistotu materiálu pro elektrotechniku - k výrobě slitiny není užito recyklovaných surovin, na rozdíl např. od pájek klempířských. Patři k nejspolehlivějším směsím pro spojování kovů nejen v elektrotechnice, ale v celé oblasti měkkého pájení i ve strojírenství při teplotách pájení 240°C až 350°C.

Pájka je plněna bezoplachovým tavidlem MTL401 F-SW26, 1.1.3.B. MTL 401 je neagresivní organické elektroizolační tavidlo na bázi zušlechtěných přírodních pryskyřic s vysokým čistícím redukčním účinkem pro náročnější aplikace jakož i pájení vojenské, letecké elektroniky a barevných kovů. Tavidlo je aktivované bez obsahu halogenidů.
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

MTL401 je mizerne tavidlo. Ale zato dost smrdi a na plosaku zanechava bordel.
Cust

#36 Příspěvek od Cust »

rnbw píše:MTL401 je mizerne tavidlo. Ale zato dost smrdi a na plosaku zanechava bordel.
Já jsem si koupil omylem MTL401, tuším skoro kilovku. Jak jsem byl rád, že kolegové z vedlejšího oddělení potřebovali připájet asi 2000 konektorů... Rád jsem jim to věnoval a jsem šťastný, že jim nic nezůstalo a nemůžou mi to vrátit. :-)
Celeron

#37 Příspěvek od Celeron »

No on to je dnes docela problém vyčíst z špule pájky, co v tom je za tavidlo.
Já se tady před 4 rokama ptal, jestli někdo neví co je ve 1 mm STANNOLU Wuppertal 60/38/2 typ 2632 a dodnes to nevím. Na netu nic.
A když prohlížím špule, co jsem už spotřeboval (Donau HS10, Stannol HF32), tak tam typ tavidla nepíšou. Jen na cívce Kovohutě Příbram je napsáno to prokletý MTL401.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mysteri

#38 Příspěvek od Mysteri »

Keď som pred 14 rokmi pochopil, že je lepšie zrušiť živnosť a sa zamestnať, tak som sa dostal do firmy, kde bola vtedy česť a šťastie sa zamestnať. Dnes sa to otočilo o 180 stupňov..... Ale: Vtedy som musel pájkovať s PbFree a to bol pre mňa šok. Ale, verte, že časom som sa naučil, je to O.K. Olovnatý cín dnes používam iba pri odsávaní vadného komponentu. Ten zelený používam pri pájkovaní už bežne, bez toho, že by som videl nejaký rozdiel s Pb. Ide iba o zvyk a použití vyššej teploty. A, asi aj o kvalite PbFree pájky. Tú, ktorú používame, teraz neviem z hlavy, ale je s s prímesou Cu a Fluxu a je Made in Hungary.......😎 Podrobnosti možno do týždňa.... A spoj sa bliští rovnako, ako ten Pb....
Valdano

#39 Příspěvek od Valdano »

Cust píše:Olovnatý cín s kvalitním tavidlem kupuju v GMe...

Můžete sem prosím dát odkaz do eshopu GMe kde to mají v nabídce? Pokud možno stačí na špulce 100g. Nebo aspoň uveďte označení toho kvalitního tavidla. Vyhovuje třeba cín s tavidlem ROM1 nebo SW26?
Cust

#40 Příspěvek od Cust »

Vedou to na prodejně v Praze - ostatní prodejny nevím. Na e-shopu to nemají...
Valdano

#41 Příspěvek od Valdano »

A má to nějaký konkrétní popis třeba na špulce s tím cínem apod., na kterém je případně uvedeno i označení toho tavidla?

U některých to bývá uvedeno viz třeba na přiloženém obrázku níže.
Přílohy
tavidlo_v_cinu.png
tavidlo_v_cinu.png
Cust

#42 Příspěvek od Cust »

Myslím, že tam tavidlo uvedené není. Jak půjdu do dílny (asi večer) vyfotím...
ok1hga

#43 Příspěvek od ok1hga »

Sn60Pb40 MTL468 2,8%
. . . a spokojenost
Přílohy
MARMOT.jpg
MARMOT.jpg
Valdano

#44 Příspěvek od Valdano »

Díky za odkaz na výrobce MARMOT i když tam eshop nemají, ale aspoň je to informace o dobrém typu tavidla. Pájky Sn60Pb40 s tavidlem MTL468 mají třeba v tomto eshopu. Zatím ještě doma mám starší zásoby cínu, ale až budu v budoucnu chtít kupovat tak už vím po čem se pídit. Takže ještě jednou díky.
Celeron

#45 Příspěvek od Celeron »

Valdano píše:Pájky Sn60Pb40 s tavidlem MTL468 mají třeba v tomto eshopu.

Když jsem si tam posledně objednával, tak PbSn pod průměr 1 mm nic neměl. Takže je otázka, jak je ešop aktuální.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“