To nevymyslíš

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
eleferner

#31 Příspěvek od eleferner »

K tem klikam s cervikem: doma je mam skoro vsude, je to sada samec-samice. Telo kliky vypada jak ze zinku, ale trn je zelezny, pochazeji nekdy z prelomu 70. a 80. let. A samozrejme, kazdou chvili se nejaky cervik uvolnil a samice zustala uzivateli v ruce. Nakonec jsem nakoupil zajistacovac zavitu Loctite (modra kapalina v cervene flasticce) a problem zmizel. Cervik i diru je vsak nutne pred aplikaci odmastit.

Nez jsem koupil ten Loctite (je celkem drahy), tak jsem 2 kliky zajistil sekundovym lepidlem, ale pak jsem nemohl cervik povolit. Nakonec pomohlo kliku uvazat dolu, do dirky kapnout aceton, prelepit tlustou "duct tape" (aby se nevyparil) a nechat cca hodinu pusobit.
kejki

#32 Příspěvek od kejki »

To jsou hliníkové kliky, ty se povolují. Bakelitové jsou tak zarezlé, že s těmi dveřmi dožijou. U těch hliníkových dělám drážku karboflexou a docela to funguje. Jo a dočasné lepidlo na závity se dá koupit na Aliexpress, nápis silně připomínal originál, číslo shodné.
milosak

#33 Příspěvek od milosak »

Stačí zavrtat červík aku vrtačkou bohužel na to zámečníci nemaj
čas . Stejný problem je pokud nenamontuješ na společný vchod
samozavírač potom zase nemaj lidi co skrze vchod chodí
čas dveře zavřít :D
fredis

#34 Příspěvek od fredis »

eleferner píše:K tem klikam s cervikem: doma je mam skoro vsude, je to sada samec-samice. Telo kliky vypada jak ze zinku, ale trn je zelezny, pochazeji nekdy z prelomu 70. a 80. let. A samozrejme, kazdou chvili se nejaky cervik uvolnil a samice zustala uzivateli v ruce. Nakonec jsem nakoupil zajistacovac zavitu Loctite (modra kapalina v cervene flasticce) a problem zmizel. Cervik i diru je vsak nutne pred aplikaci odmastit.

Nez jsem koupil ten Loctite (je celkem drahy), tak jsem 2 kliky zajistil sekundovym lepidlem, ale pak jsem nemohl cervik povolit. Nakonec pomohlo kliku uvazat dolu, do dirky kapnout aceton, prelepit tlustou "duct tape" (aby se nevyparil) a nechat cca hodinu pusobit.

Ještě je zelenej, ten už bys nepovolil.. :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Celeron

#35 Příspěvek od Celeron »

Atogénem s nejmenším hořákem povolíš všechny Loctite zajišťovací srágory. Za půl minuty. Nebo stačí nejmenší PB hořák Meva. A doporučuju kusem plechu odstínit dveře.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“