Výstražná světla - blikat / neblikat.

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#31 Příspěvek od p32 »

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Hubert_79 »

p32 píše:odkaz

Ale Plho, tento odkaz je hned v prvním příspěvku vlákna :lol:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
p32

#33 Příspěvek od p32 »

Já vím. :lol: Já jen, když všici melou blbosti, tak si zkusím taky jednu. :lol:
jimirek
Moderátor

#34 Příspěvek od jimirek »

DukeNuke píše:...U trestných činů je to dokonce povinnost. ....

Zdaleka ne u všech. Oznamovací povinnost určuje §367 tr.zákona u vyjmenovaných tr.činů.
DukeNuke

#35 Příspěvek od DukeNuke »

matahari píše:O povinnosti udávat se určitě neshodneme.
Myslím, že si pleteš kanalizaci s mobilizací. Udavač je někdo, kdo udáním sleduje buď:
- vlastní prospěch
- cílené poškození určité osoby
- v ideálním případě oboje.
Jestliže si můj známý svou činností pouze vynutil to, že psi mají mít zadrátovanou tlamu a být na vodítku, což nařizuje městská vyhláška, nemůže jít o udávání. Neměl z toho žádný prospěch, nešlo o poškození určité osoby. A dodržovat vyhlášku je povinnost všech.
Jak jsem psal - je to otázka osobního postoje. Př.: tví noví mladí sousedé se baví, pokuřují travičku, sem tam si uvaří perník, nikomu nevadí, tak proč to řešit. Ale tvůj postoj se změní, až zjistíš, že už nějakou dobu prodávají "cukrátka" tvému synovi. A k dovršení všeho ještě budeš vykřikovat - proč s tím kua nikdo nic neudělal!? Tak tomu já říkám pokrytectví.
Co třeba dokumenty Šmejdi, nebo V síti? To byli taky udavači?
matahari

#36 Příspěvek od matahari »

I kdybys to udávání vylíčil jako nejlepší dobrý skutek na světě, tak s tím stejně nikdo nic nenadělá, udavači byli a jsou v každé době.
DukeNuke

#37 Příspěvek od DukeNuke »

Přesně tak. Stejně jako pokrytci.
Brozicek

#38 Příspěvek od Brozicek »

Tato diskuze hodně a zbytečně odbočila od původního tématu.

Někdo tady napsal, cituji: "Nadužívání blinkrů povede jen k tomu, že každý s dírou do pr..le si bude blikat, kdy ho napadne a tím tato výstraha ztratí smysl. jaký má smysl, když bude na ulici stát 20 aut a všechna budou blikat?"

To je zbytečný extrémismus. Neděje se to a nebude dít.

Mi připadá pokuta za blikání nepřiměřeně vysoká. Podle mne dokonce nesmyslná. Zvláště s jinými, mnohem nebezpečnějšími, přestupky.

Pokud někdo stojí na nevhodném a nebezpečném místě z jiného důvodu, než tady citujete zákon, měl by dostat pokutu za to, že stojí blbě, a ne za to, že bliká.

A pokud stojí krátkodobě na místě, kde je to povoleno, a má pocit nějakého nebezpečí, proč by tu výstrahu neměl na tu krátkou dobu zapnout. Určitě nebude nikdo úmyslně blikat při normálním parkováni a nehrozí, že by někde blikalo dlouhodobě "20 aut".

Ale proč neplnit městskou pokladnu pokutami i za banality, penízky se vždy hodí.
DukeNuke

#39 Příspěvek od DukeNuke »

Ty nemáš na to, abys posuzoval co se bude dít a co ne.
Znovu - výstraha je výstraha a jako taková nemá být zneužívána. Zneužiješ-li výstrahu, pak zasluhuješ pokutu. O její výši ty nerozhoduješ.
A jestliže stojíš při kraji, kde to není zakázáno a chceš na sebe upozornit, pak nech zapnutý pravý blinkr - jak už tu bylo řečeno.
A nezapomínejme proč to celé vzniklo - nikdy by se to neřešilo, pokud by nebylo ... kteří zastaví kde se to nesmí, zapnou blikačky a jdou si pro cigára.
A že se to děje se diskutovalo zde: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&t=104361
DedVseved

#40 Příspěvek od DedVseved »

Kdybych měl životní krédo, nahrávat a udávat, tak by má jediná obava byla, aby se to nikdo nedozvěděl, ne tak abych se s tím ještě chlubil.
DukeNuke

#41 Příspěvek od DukeNuke »

Zkus se zeptat Dymákové, Chalupové, Klusáka co je k tomu vedlo.
Ruprecht

#42 Příspěvek od Ruprecht »

"Pokud je aktuální legislativa svatá a nejsem pokrytec, přece to musím hlásit." viz Čurda, Přeučil a další.
Já jsem naopak celkem rád za ty pokrytce, kteří v rozporu s legislativou nenahlásili sousedy za poslech cizího rozhlasu a ukrývání osob.
A ano, souhlasím, je to otázka osobního postoje.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
DedVseved

#43 Příspěvek od DedVseved »

Přesně, když to dělají jiní, tak proč ne já.
Stačí se postavit k trafice a nahrávat. Zaznamenávat blikačky, chybějící trojúhelník, 3m pruh pro ostatní vozidla atd.
Ale když bude nahrávat, tak musí být opatrný, aby při tom někdo nenahrával zase jeho.
Zbytečně by vznikly dvě videa, hovada u trafiky a hovado natáčející chudáky u trafiky.
Naposledy upravil(a) DedVseved dne 15 úno 2024, 18:32, celkem upraveno 1 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Hubert_79 »

A bude mít nahrávající dobrý pocit, až to půjde bonzovat na pendrekárnu, nebo na služebnu ozbrojených šimpanzů (též známo jako Městská policie)?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
EKKAR

#45 Příspěvek od EKKAR »

Neurážej šimpanze, švéďáku. Městápo odjakživa byli Městský Příživníci ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“