Linux: Nespouští se mi xfwm4 při startu xfce4

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DedVseved

#31 Příspěvek od DedVseved »

Spíše půjde v logu najít něco, co se podělalo a proč se to nespustilo.
lesana87

#32 Příspěvek od lesana87 »

To právě moc nefunguje. Třeba pidgina tam vůbec nevidím a přece se spouští při startu, pokud běžel při vypnutí. Pak se ale něco stane a spouštět se přestane a pak zase za pár dní se spouštět začne.

Edit: Do xorg logu jsem koukala hned a nic tam není, minule tam taky nic nebylo.
DedVseved

#33 Příspěvek od DedVseved »

Úroveň logování se dá u většiny služeb upravovat. Ve výchozím stavu bývá na minimu, ale dá se navýšit na podrobnější. Tím samozřejmě naroste jejich velikost, což nemusí být přijatelné, ale vždy adresáře /var + /tmp přesměrovávám v /etc/fstab na točící HDD (pokud je k dispozici).
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

lesana87 píše:To právě moc nefunguje. Třeba pidgina tam vůbec nevidím a přece se spouští při startu, pokud běžel při vypnutí. Pak se ale něco stane a spouštět se přestane a pak zase za pár dní se spouštět začne.
To by mal zabezpecovat session manager.
Logy po prihlaseni do X su v ~/.xsession-errors
lesana87

#35 Příspěvek od lesana87 »

rnbw píše:Logy po prihlaseni do X su v ~/.xsession-errors
To tady nemám. Ale v manu k session manageru píšou:

Kód: Vybrat vše

xfce4-session uses the contents of the ~/.cache/sessions/ directory for starting previously saved sessions.
A tam je soubor z dneška a v něm je uvedenej ten pidgin i xfdesktop. A je tam .bak soubor ze včera a v něm ten xfdesktop chybí.
A mimochodem je tam uvedenej i xfwm4, co se mi nespustil minule. Takže tady se to ukládá.
asdf
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od asdf »

A v tom Settings / Session and Startup / General máš vypnutý check box Automatically save session on logout? Já to mám vypnuté. Jestli to nějak neblbne při tom ukládání.
lesana87

#37 Příspěvek od lesana87 »

Ukládání mám zapnuté, protože chci, aby se mi příště spustilo, co jsem měla spuštěné při vypínání. A asi to někdy zablbne a něco se ukončí dřív, než se to uloží, a proto se to příště nespustí. Jo Linux, to je něco mezi nebem a zemí.
asdf
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od asdf »

No, tak to asi bude tím. Možná by šlo ty důležité procesy spouštět v té druhé záložce, která nepodléhá tomu ukládání. Ale kdo ví, v jakém to spouští pořadí. Aby to neblblo zase nějak jinak.
asdf
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od asdf »

Tak jsem dal xfce4-panel, xfdesktop a xfwm4 do té záložky Application Autostart a na nic si to nestěžuje a normálně to naběhne.
lesana87

#40 Příspěvek od lesana87 »

Čekala bych, že tyhle základní procesy kolem správy oken a plochy se budou spouštět automaticky bez ohledu na nějaké ukládání. Když tu cache vymažu, tak se všechno od xfce korektně spustí.
K tomu zaškrtávátku automaticky ukládat při odhlášení, to jsem se spletla, to nemám zaškrtlé, mám zaškrtlé ptát se při odhlášení a tam mám pak zaškrtlé uložit relaci.
asdf
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od asdf »

No, to bych čekal taky. Ale zase je to takhle konfigurovatelné. Jen je škoda, že to blbne.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“