Škoda Fabia I, 1,2HTP - problém s motorem, neznámá kontrolka
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Klapku jsem měl venku, shora úplně čistá, zespodu trocha černé mastnoty. Ale dovírala úplně.
Vyčistil jsem, co se dalo, beze změny.
Potom měl kamarád chvilku času, tak jsme to napíchli, vypadá to na filtr nebo čerpadlo.
Případně i některý zapalovací blok.
Až bude zase čas, tak na to mrkneme.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Ale čekám klasický OT cyklus o tom, jak v Třebové určitě jezdily karburátorové favority s elektrickým čerpadlem a jak s nimi máš nacouváno víc, než my všichni najezděno. Víc se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat.
Hm, na to že jsem s tím 2 roky denně jezdil si to asi nepamatuju ... Bylo to totiž úplně první na co mě upozornili, když jsem to auto přebíral - není ruční pumpa a není ruční sytič, pumpa se aktivuje v první poloze klíčku, sytič je na bimetal podle teploty, pomalým sešlápnutím plynu na podlahu se za studena secvaká asi 4-zoubková rohatka, takže se dočasně víc otevře klapka a každým prudším přidáním plynu se to o jeden zoubek sníží. A protože to fungovalo až moc dobře a ten sytič to vyřadilo z funkce už při druhým rozjezdu na křižovatce, ještě první zimu se to nechávalo předělávat na lanko, aby se po chladnějším startu nemusel picek nechávat 5 minut blafat, aby se ohřál, protože jinak se s tím s tou zatracenou automatikou po městě nedalo rozvážet ... Sám jsem to v dílně domlouval a sám zavážel i odvážel, šéf jen proplácel fakturu. Ale nepamatuju si auto, se kterým jsem najezdil za necelý 2 roky skoro 40tkm ...Lukas-Peca píše:Až uvidíš na ulici nějakého karburátorového favorita, tak popros majitele, aby otevřel haubnu a ukázal ti, jak to tam vypadá. Elektrické palivové čerpadlo měly až pofaceliftové stříkačky. Z hlavy nevím, co měl ecotronic, ale těch se u nás moc nevyskytovalo.
Ale čekám klasický OT cyklus o tom, jak v Třebové určitě jezdily karburátorové favority s elektrickým čerpadlem a jak s nimi máš nacouváno víc, než my všichni najezděno. Víc se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat.