autoklíče

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#31 Příspěvek od BOBOBO »

PIN jsem si vyžádal v servise Škoda s předmětným autem u p r dele . Nesmysly . Tam mi vydaly formulář . Chtěl jsem ho sem upnout , leč jsem ho nenašel , neb jsem ho nejspíše dal k autu , když jsem ho prodal . Pro system činnosti je úplně pr del , kde info leží !! Zase ko ko tiny . Ale zaplatil jsem jednou a do konce používání auta jsem měl kdykoliv , jako majitel auta , do systemu přístup . Jako ho mám u současného starého auta . U nového mne i další budou nadále okrádat . To samé platí pro autoradia . Ještě u minulého typu jsi si mohl vyžádat PIN pro autoradio . Nyní to nejde , neb je zase jen v ŘJ a u centrály . Tak jsem se ptal , jak mi bude moci servisák opravit radio . Nadále se s opravami autoradia nepočítá a mění se za nový kus . Cena s prací 30kKč . Tož tak svině .
josef_novak

#32 Příspěvek od josef_novak »

EKKAR píše:
josef_novak píše:Naklonovat klíče jdou, ale jak se budou chovat dál při plovoucím kódu. Když naklonuji klíč č.1, tak ze začátku budou fungovat oba. Mají nějaký pevný identifikační kód a potom ten, který se mění pomocí nějakého algoritmu, ale aby se předešlo např. stisknutí ovladače mimo dosah, tak přijímač musí umět zpracovat několik následujících kódů z očekávané sekvence. Jenže když budu používat nějakou dobu jeden z těch klíčů, tak ten druhý se s přijímačem rozsynchronizuje.
Není pravda. Každej klíč má část kódu pevnou a část proměnlivou. A přijímací strana si pamatuje poslední použitej kód pro každej naučenej klíč zvlášť a umí pro něj podle předem zadanýho algoritmu vypočítat i nějakej počet dalších použitelnejch kódů "do budoucna". Jinak bys nedokázal použít náhradní klíč třeba po roce jeho odložení do skříně - když jsi mezitím celej rok jezdil s tím "prvním".
Vždyť jsi napsal úplně to samé včetně pevného a pohyblivého kódu. Náhradní nebo ostatní klíče jsou snad uložené na jiných pozicích. U klonovaného klíče, který bude sdílet stejnou pozici s původním právě hrozí rozsynchronizování.
BOBek chudák opět nepochopil dnešní rádia, které jsou spárované podobně a převážně žádný PIN nepožadují, protože se musí do auta nakódovat.
BOBOBO

#33 Příspěvek od BOBOBO »

Jak daleko vidíš a za roh . Jak nepochopil , dobře to chápu , je to o okradení spotřebitele a ničem jiném . Začnu platit za věci , které se dříve neplatily . To je celé .
pepik9

#34 Příspěvek od pepik9 »

Před třemi lety jsem koupil citroena z r. 2002 na zimní dojíždění do práce, měl jeden klíč. Objednal jsem se k nejznámějšímu zámečnictví v Kolíně. Nepotřeboval žádný pin, jen se přes adpter do OBD napojil na něco uvnitř obchodu a za chvíli bylo hotovo.
BOBOBO

#35 Příspěvek od BOBOBO »

Všechno je o prachách , kápni božskou .
scorpions-cz

#36 Příspěvek od scorpions-cz »

No a tys dělal celej život všechno zadarmo
josef_novak

#37 Příspěvek od josef_novak »

Jednou musel zaplatit za autopin, protože si ho sám načíst neuměl a zahnojil tu tři stránky.

Až se dozví, kolik stojí vyfrézovaní planžety, tak se vyvrátí.
BOBOBO

#38 Příspěvek od BOBOBO »

Inu nechápaví , když si koupím licenci či pořídím další nástroje a potom jsem schopen dělat tyto věci , tak si to nechám zaplatit . Takže jestli za to vyplázl 3 litry , tak je vše normal a OK . Plácáte něco mimo a nálepkujete , to je vše . Na posouzení stavu je třeba vědět souvislosti . Cena za takto popsanou službu je důležitý parametr .
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“