O Itongu nebo Hebelu mi kdysi, ještě když žil brácha študovanej stavař, říkal, že se doporučuje ho nechat "přemrznout" aby se rozměrově stabilizoval a vyschl. To znamená na jaře nakoupit, na podzim postavit hrubý nosný zdi a dát střechu. Nechat to celou zimu vymrzat na průvanu bez oken a dveří. A teprve v dubnu postavit příčky, udělat rozvody a vrchní betony a omítky. Koncem léta teprve osadit okna a dveře. A na podzim dokončovačky.
Nojo, jenže to je barák za cca 1,5 roku a to se dnes nenosí, vše se honí aby se to zvládlo od jara do podzimu a pak to je dlouho vlhký a praskaj zdi.
Na mě se zedník vykašlal a tak aby se stihly naperlinkovat zdi před topenářema co přijdou 1.9. tak si to budu muset potáhnout sám. Je toho 75m², tak snad to za 4-5 dní stihnu. Po nich 7.9. mají přijet lít beton, pokud bych to nestihl, tak pak můžou až koncem října.
Před 15 lety jsem potahoval perlinkou polystyrén, tak úplně neznámá to pro mě není. No a štuk se dá udělat až po horním betonu, snad na to někoho seženu.
Nejvíc mě sejří, že jsem 30 let dělal pro několik stavebních fy možný a nemožný, nejlépe ihned. No a teď, když jsem v důchodu a tudíž už ze mě nemají užitek, tak na mě všichni prděj. Nojo, nevděk světem vládne.