3F elektrocentrála Honda.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MiraSt

#31 Příspěvek od MiraSt »

Znovu to tu oživuju bo jsem zjistil další závadu a to napětí na kostře vůdči fázi v zásuvce. 400V. Takže rozborka svorkovnice abych následně zjjistil, že to má zkrat na kostru někde vevnitř. Následovala rozborka alternátoru a bylo to vidno hned. Posunuté plechy statoru s následným kontaktem s vinutím. Šroubovákem jsem to narovnal a za současného měření to mělo zkrat jenom v jednom místě. Všechna místa kde se plechy mohly dotýkat skrze izolaci v drážkách, jsem zalil kanagomem. Oprava se zdařila a Riz to má přes 100 Mohm. Podle stavu altíka to prošlo povodní. Vevnitř všechno rezavé. Dovnitř se dostal nějaký kámen a pak už to šlo. Místa kde se nedostala tlaková voda při prvním čištění jsou stále od cihelného nánosu.
Přílohy
P6061644.JPG
P6061644.JPG
P6061646.JPG
P6061646.JPG
P6061647.JPG
P6061647.JPG
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“