Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Znovu to tu oživuju bo jsem zjistil další závadu a to napětí na kostře vůdči fázi v zásuvce. 400V. Takže rozborka svorkovnice abych následně zjjistil, že to má zkrat na kostru někde vevnitř. Následovala rozborka alternátoru a bylo to vidno hned. Posunuté plechy statoru s následným kontaktem s vinutím. Šroubovákem jsem to narovnal a za současného měření to mělo zkrat jenom v jednom místě. Všechna místa kde se plechy mohly dotýkat skrze izolaci v drážkách, jsem zalil kanagomem. Oprava se zdařila a Riz to má přes 100 Mohm. Podle stavu altíka to prošlo povodní. Vevnitř všechno rezavé. Dovnitř se dostal nějaký kámen a pak už to šlo. Místa kde se nedostala tlaková voda při prvním čištění jsou stále od cihelného nánosu.
Přílohy
P6061644.JPG
P6061646.JPG
P6061647.JPG
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.