Elektrolytické kondenzátory
Moderátor: Moderátoři
Nippony bez problému v kusovém množství v ECOMu, holt si někteří budou muset zvyknout na to, že ECOM nemá a nebude mít eshop a je nutné ten materiál telefonicky objednat.
Rovněž elyty Panasonic nejsou problém, v kusovém množství prodá například FK Technics či Conrad.
Semic Trade vede rovněž Nippony a kromě nich ještě poměrně slušné kondenzátory Kendeil.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Kvalitne veci ziskavam z vrakov, alebo od dobrych ludi ktori mi daruju suciastky z doby predcinskej (Tesla, atd).
-
D.i.n.g.o
(BTW: Tvrdil jsem to už tehdy,myslím si to dodnes-je to nahraný,jen vůl by dal do elka na 50V elko na 35V,když ušetřit na kapacitě OK,ale napětí neojebeš)
sinclair: Tak v FK mají Panasonicy jen v omezeném množství pouze větší kapacity Snap-In.
Větší výběr mají např v RS. Ale i tak je to bída.
Aktuálně potřebuju slušnej sluchátkovej jack 6,3 na panel do slušnýho zesu,ale to co všichni nabízí je hnus. Pokud nechci použít Neutrik se zámkem velkej jak XLRko,mám asi smůlu. Ještě že se mi tu povaluje z vraku jednoho CDP jack,jinak nevím co bych tam dal.
Killroy
Já beru hezké zásuvky od Alana, vypadají zepředu víc než slušně, jsou spolehlivé a mají dva galvanicky oddělené přepínací kontakty.
Vypadají právě skoro přesně, jako ty z CD přehrávačů /včetně pozlaceného kroužku zpředu okolo/, dají se zaletovat do desky, nebo heftnout i maticí M12x1 do panelu /je to tuším tentýž závit, jako na elegantních horních maticích páčkových spínačů Elektropraga s kovovým krčkem/.
Sendyx píše:kusově kvalitní longlife elyty kolem 50uF/550V, axiální provedení nejlépe, jako náhrada za elyty Aerovox staré asi tak 35 let. Bohužel kromě podivně odcházejících ITC jsem nic v tom rozměru kusově nenašel
Sendyx, to je ale sakra exotika. Napadá mi třeba Evox-Rifa. Vím že třeba jejich 47u/450 AX na 105° měli u RScomponents v nabídce kusově. Bral jsem je asi tak za 2kila/kus.
Killroy
Sendyx píše:Zas tak velká exotika to není, je to běžná stará amerika. Dost mne překvapilo, že amíci kdysi dělali i kondy 8uF/600V velikosti tužkové baterky.
Technologicky to asi nebude problém, teď spíš bude chybět ta běžná potřeba trhu. Co takhle něco od JJ jsi někdy nezkoušel? Viděl jsem na 560V, radiální/pájecí oka - to je nepoužitelný?
Killroy