NC 450 - regulace rychlosti

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
marshal

#31 Příspěvek od marshal »

někde na netu jsem viděl stroboskopický kotouč. Zkus to stáhnout a vytisknout. Porovnání by mohlo něco napovědět.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jef111 »

Zkontroloval bych průběh napětí (proudu) které budí ty strobo ledky. Má tam být 10ms perioda (100Hz) a špičky by měly být pokud možno ostré. Já jsem si na to udělal přímo taktovací generátor řízený krystalem a budím to ostrým obdélníkem s DCL asi 20%.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od cputakt »

Je tam obyč doutnavka napojená přímo na síť to je 50hz x2 s doutnavkou nemůže nic být spíš ty otáčky nesedí.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jef111 »

Jo áha já přemýšlím nad NC452... tak sory :oops:
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
fido116

#35 Příspěvek od fido116 »

Zdravím.Podle rady od marshala jsem použil strobokotouč z papíru a otáčky sedí naprosto přesně,jak 33 tak 45.Problém bude asi v tom napětí pro ledky.Zatím to nechám tak.Přesto všem moc díky za pomoc a rady.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jef111 »

Ty ledky jsou napájené jednoduchým obvodem s tranzistorem který má za úkol pouštět "ostré špice" proudu do ledek v rytmu 100Hz, ty špice bere z usměrňovaček VD5 a VD6. Pokud by tam ty špice nebyly, byly moc malé nebo prostě z nějakého důvodu se nedostávaly impulsy na bázi T13, LEDky by vůbec nesvítily (respektive neblikaly). Pokud svítí, bude nejspíš proražený T13 nebo svodový C25/C26, jinou možnost nevidím.
www.sigmaphon.cz
fido116

#37 Příspěvek od fido116 »

jef111:Zdravím.Napíšu si to na shema a pokud se mi to ještě někdy dostane na stůl,tak na to mrknu,určitě to bude ono,proč to neukazuje.Ten gramec je jednoho 92 letého pána a moc mě prosil abych se na to podíval.Za tu hromadu hodin co jsem na tom strávil,jsem se na tom celkem vyučil.Nakonec to byla taková banalita se studeným spojem na fotoodporu.Otáčky jsou nastavené celkem dobře,tak snad s tím knoflíkem nebude moc kroutit.Díky za radu
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“