EKKAR píše:Nějaké zabarvení můžeš čekat tak po spálení asi 5-10 litříků benzínu,
To abych sekal sousedům zahradu, dědovi zahradu.....
Moderátor: Moderátoři
EKKAR píše:Nějaké zabarvení můžeš čekat tak po spálení asi 5-10 litříků benzínu, dřív se ty úsady nemají šanci projevit. Znám to ještě ze starého "chrchla", také mne zajímalo, jak "pálí" - ale prostě se to nedá uspěchat. Chce to svůj čas - a taky dobře utaženou svíčku, aby těsnila a "nefoukala". Špatně dotažená svíčka mi jednou udělala v hlavě tornádo - špekuloval jsem nad tím dva dny, než mi to došlo - svíčku je po namontování a prvním běhu potřeba po vychladnutí znovu dotáhnout - nebo minimálně zkontrolovat dotažení. Netěsnící svíčka znamená zhoršenou kompresi - horší startování - horší spalování - vyšší spotřebu - a tím i vyšší usazování nespalitelných zbytků a karbonu ve válci a na svíčku. Výsledkem je nakonec nepravidelný chod nebo samozápaly vinou rozžhaveného karbonu.
EKKAR píše:Buď karbon někde na svíčce nebo vůbec ve spalovacím prostoru, nebo klidně i nevhodná tepelná hodnota svíčky, pokud se motor mizerně chladí, je potřeba nasadit svíčku "studenejší" neboli s lepším odvodem tepla - s vyšším číselným označením. Sám jsem s "chrchlem-pichtlem" jezdil na svíčku s tepelnou hodnotou označenou číslem 9 - přestože výrobce předepisoval 7... Sice šel mizerně nakopnout za studena, ale zase mi točil s doma dělanou kopií tyristorového zapalování MOTOPLAT skoro 8 tisíc otáček a nevynechával, takže mi umožňoval závodit se 4rychlostními Simsony 51 Electronic, kterým jejich omezovače otáček zaťaly tipec... Akorát spotřeba lezla nad 4 litry, protože jsem musel zvětšit i otryskování...
patt_01 píše:Tak to kolísání otáček sem myslim vyřešil, byli tam dvě páčky z drátu, obě byli zachycený na plechový páčce, na jedný byla pružinka, druhá vedla k další páčce ke karburátoru, když sem je vyndaval tak sem je ohnul, pak to mělo vakl a otáčky si lítali.....