Obnova dat za xD karty

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od drabek06 »

Mno kouknu se na stranky vyrobce. V Pc nejde naformatovat :wink: Vzdy projede rychle zizla az dokonce jak by mela, tam se zasekne a nic se nedeje a nkonec to napise "Systém windows nemohl dokončit formátování"

PS: ted sem ji dal zas do ctecky abych sem napsal presny zneni co to pise pri formatovani a uz me to po vlozeni karty dalo na nabidku jen formatovani, dostat se na ni neslo.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Jenys »

drabek06 píše:Mno kouknu se na stranky vyrobce. V Pc nejde naformatovat :wink: Vzdy projede rychle zizla az dokonce jak by mela, tam se zasekne a nic se nedeje a nkonec to napise "Systém windows nemohl dokončit formátování"

PS: ted sem ji dal zas do ctecky abych sem napsal presny zneni co to pise pri formatovani a uz me to po vlozeni karty dalo na nabidku jen formatovani, dostat se na ni neslo.

Jen takový nápad....nešlo by tu kartu připojit místo přes čtečky, přímo přes foťák k PC a pak zkusit formát :?: :wink: Takhle jsem to nezkoušel, ale i když mám čtečku, zásadně připojuju foťák k PC a s tím není problém. Skoro bych podezíral tu čtečku, že je tam něco špatně :idea: :wink: A i manipulace s připojením foťáku mi nepřijde o nic horší než vytahovat kartu a dávat jí do čtečky :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Jenys »

Teď jsem zkoušel připojit foťák k PC a ve správci disků jde karta přečíst a měla by jít i formátovat. Já ji mám teď na FAT :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od drabek06 »

Mno ja to formatoval jak na FAT tak na FAT32 a ani v jednom pripade to neslo. A jen tak dodam ze ja kdyz pripojim fotak k PC tak se me to chova jako Dig. fotoaparat a stahujou se z toho fotky divne. Proste to neumi Mass storage jako vetsina fotaku . . .
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Jenys »

drabek06 píše:Mno ja to formatoval jak na FAT tak na FAT32 a ani v jednom pripade to neslo. A jen tak dodam ze ja kdyz pripojim fotak k PC tak se me to chova jako Dig. fotoaparat a stahujou se z toho fotky divne. Proste to neumi Mass storage jako vetsina fotaku . . .

Tak je blbá ta karta, nebo ten foťák :?: Nemáš jinou kartu,na vyzkoušení :?: Jak to myslíš, že se chová jako digitální foťák, když je digitální :?:
Já když připojím foťák k PC, zapnu ho, tak se mi objeví okno, kde kliknu na DCIM a pak na další odkaz a pak už vidím fotky a vyberu jaké chci a normálně se stahují, sice trochu pomalu ale v pohodě. Ale já mám teď Panasonic. Když jsem měl Olympus, tak to šlo podobně, ale nezlobilo to. Asi by to chtělo nějak vyzkoušet jak kartu, tak i foťák :wink:
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od drabek06 »

Mno jasny, takhle se me choval 5 roku starej Nikon :D Ja pripojim fotak a v Tento pocitac se me uplne az dole zobrazi ikonka v ktery je fotak. Proste se to nechova jako disk. Ted sem si tak uvedomil ze to dela asi ctecka na karty. Aspon ja si to tak vysvetluju. Vcera jsme malovali a ja sem vyvazoval vsechny kabely za Pc a i kabel od ctecky a ode dneska to takhle silene blbne. Tu kartu co sem nemohl naformatovat v Pc tak v notebooku naprosto vpohode . . . Jinak fotak mam FujiFilm S6500fd :)
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Jenys »

drabek06 píše:Mno jasny, takhle se me choval 5 roku starej Nikon :D Ja pripojim fotak a v Tento pocitac se me uplne az dole zobrazi ikonka v ktery je fotak. Proste se to nechova jako disk. Ted sem si tak uvedomil ze to dela asi ctecka na karty. Aspon ja si to tak vysvetluju. Vcera jsme malovali a ja sem vyvazoval vsechny kabely za Pc a i kabel od ctecky a ode dneska to takhle silene blbne. Tu kartu co sem nemohl naformatovat v Pc tak v notebooku naprosto vpohode . . .

Mě se otevře okno, jak zapnu foťák a připojí se USB zařízení a na obrazovce je napsáno ..Vyměnitelný disk. nemám to přes Tento počítač i když, v něm bych to také našel a pak se to po klepnutí na vyměnitelné zařízení otevře stejné okno, jako na počátku. Ale jak se má zobrazit okno pro otevření, by mělo jít nastavit, teď nějak nevím jak, ale chodívalo to i jako Spustit jako. :wink: Také bych to právě tipnul na tu čtečku :idea:
Naposledy upravil(a) Jenys dne 02 črc 2008, 22:45, celkem upraveno 1 x.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od drabek06 »

Ja nevim jak to rict, radsi sem to nascreenoval. Kdyz na to zaklikam tak se me otevre okno s fotkama, ale zas to stahuje divne, pres ten jeho win prohlizec ci co to je. Jakmile pripojim fotak na USB tak se me spusti nejakej pruvodce digitalnich fotografii.

Obrázek
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Jenys »

drabek06 píše:Ja nevim jak to rict, radsi sem to nascreenoval. Kdyz na to zaklikam tak se me otevre okno s fotkama, ale zas to stahuje divne, pres ten jeho win prohlizec ci co to je. Jakmile pripojim fotak na USB tak se me spusti nejakej pruvodce digitalnich fotografii.

Obrázek

Tak já to mám v tomto oknu....
Přílohy
To je ono.jpg
(25.23 KiB) Staženo 60 x
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od drabek06 »

Mno takhle to mam kdyz narvu kartu do ctecky :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Jenys »

drabek06 píše:Mno takhle to mam kdyz narvu kartu do ctecky :wink:

nějak by mělo jít nastavit, aby se spustilo to správné okno. Ale já když se na to podívám z tento počítač a kliknu na Vyměnitelný disk, tak se zobrazí stejné okno co jsem poslal. Jo s těmi skenery jsem to také někdy viděl, ale nějak jsme se toho zbavil a nevím jak. Co to zkusit z průzkumníku, či z Windows Comanderu :?: Nešlo by to lépe :?: Zkus to ...
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od drabek06 »

Nee, nic nejde ani nastavit. Je to proste nejakej specifickej prenos bo ja nevim. Ale i tak to je jedno. Problemy je jinej . . .
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Jenys »

Hele, jde to z průzkumníku, tam si klikneš na tu složku ve které je to uložené ve foťáku a uvidíš přímo fotky. Koukám na to z foťáku, po vybrání fotek, které chci je dám kopírovat a kam a je to. To připojení digitálních zařízení vypni a koukej na to z průzkumníku, mělo by to jít :wink:
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od drabek06 »

Mno jasny, tam se na to taky dostanu jako kdyz tam lezu pres tento pocitac :wink: Ale horsi je ze co nafotim uz nenactu :lol: Ja zitra pokratim ten USB kabel ke ctecce, ale je me to divny pac tam je kvalitni kabel, ale je fakt ze ma nekde 1,5m, ale nemelo by to snad vadit . . .
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Jenys »

drabek06 píše:Mno jasny, tam se na to taky dostanu jako kdyz tam lezu pres tento pocitac :wink: Ale horsi je ze co nafotim uz nenactu :lol: Ja zitra pokratim ten USB kabel ke ctecce, ale je me to divny pac tam je kvalitni kabel, ale je fakt ze ma nekde 1,5m, ale nemelo by to snad vadit . . .

Tou délkou by to nemělo být. Tobě to nejde prohlédnout v průzkumníku, nemyslím V tento počítač...rovnou z foťáku :?: Do Průzkumníku lezu přes Start pravým tlačítkem myši a tam najdu foťák a složku ve které je to uložené. Pokud to nejde zobrazit ani ze čtečky ani z foťáku, je tam někde chyba s formátem fotek. Když to umí foťák zobrazit a PC ne, musí to být jiný formát. Možná, že je nutné mít naformátováno na FAT. No nic, uvidíš zítra a měj se :) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“