THOMSON ITC008 EN a odpalujuci sa MOSFET tranzistor
Moderátor: Moderátoři
-
Bageta
Pokud není prvotní impuls na fetu G tak bude vadnej některý z budicích tranzistorů. Poradím ti neměř je rovnou je vymen. Byvají svodové. TP 023 a TP 025.Deather píše:Zdravim odbornici,
dostala sa mi tato TV na opravu.Chyba bola jednoznacna:TV po zapnuti nereaguje.Je pocut len prudovy naraz.Nereaguje VN,nereaguje dialkove ovladanie,nesvieti kontrolka.
Po merani som zistil,ze bol odpaleny MOSFET tranzistor na pozicii TP020,P3MB90FP. Ten som vymenil,zapojil a zasa to iste.Tranzistor sa opat odpalil.Mam podozrenie na trafko v spinanom zdroji.Kondenzatory v zdroji su merane,polovodice su taktiez premerane a vsetko je ok.
Tak co by ste poradili??
Posielam aj schemu..
Dik za vase rady...
Kondenzatory v zdroji su merane,polovodice su taktiez premerane a vsetko je ok.
Špeciálne v thomsonovských zdrojoch je meranie polovodičov dosť zradné, viď Kozoka. Už sa mi stalo, že som meral jednu diódku po druhej na záverné napätie(vyletovanú von), než som našiel vinnú potvoru so zvodom. Pri zbežnom meraní ju merák ju vyhlásil za dobrú...
Špeciálne v thomsonovských zdrojoch je meranie polovodičov dosť zradné, viď Kozoka. Už sa mi stalo, že som meral jednu diódku po druhej na záverné napätie(vyletovanú von), než som našiel vinnú potvoru so zvodom. Pri zbežnom meraní ju merák ju vyhlásil za dobrú...
Přesně tak.Nedávno mě takto vytrápila BY288 v řádk.rozkladu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správný formát je
Kód: Vybrat vše
[quote] Nějaký text [/quote]
Nebo
Kód: Vybrat vše
[quote="Anonym"] Nějaký text [/quote]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]