Philips 28PT4418/01

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
medabeda

#31 Příspěvek od medabeda »

Jasně Killroyi.A nenechávám se vytočit laiky a ,,radioamatery´´.Oni to ,,otáčení 🤐´´(dnes změnu parametrů v SM) mají tak trochu okoukané od nás.Z praxe asi víš,že kolikrát je rychlejší pozorovat změnu na obrazu při zatočení trimrem sem a tam,než 20 minut měřit.Ale to napoví jen zkušenému.A víš jak nám zákazníci koukají pod ruce,možná toto si ,,šťouralové pamatují nejvíc a usuzují z toho,že je to základ diagnostiky.
Méďa Béďa.
Hill
Administrátor

#32 Příspěvek od Hill »

medabeda píše:Jasně Killroyi. A nenechávám se vytočit laiky a "radioamatery". Oni to "otáčení 🤐" (dnes změnu parametrů v SM) mají tak trochu okoukané od nás. Z praxe asi víš, že kolikrát je rychlejší pozorovat změnu na obrazu při zatočení trimrem sem a tam, než 20 minut měřit. Ale to napoví jen zkušenému. A víš jak nám zákazníci koukají pod ruce, možná toto si šťouralové pamatují nejvíc a usuzují z toho, že je to základ diagnostiky.
Méďa Béďa.

Tak to by se mělo tesat. Tohle jsem se tu snažil (a nejen já, snažili se i jiní) vysvětlit už mockrát, ale nikdy jsem to netrefil tak dokonale.
:agree:
kokun

#33 Příspěvek od kokun »

medabeda píše:Kolegové,opravuji TV víc jak 30.let.Ale teprve přede dvema lety jsem byl nucen se naučit více obsluhovat počítač a učit se na NETu hledat to,co potřebuji.Mám pocit,že to dodnes moc neumím,podobně jako mnozí ze starších opravářů.Tak nám,prosím tolik nenadávejte,že neumíme najít čí stáhnout to co je pro znalé srandička.
Méda Béda.

Tak to jsem na tom podobně :roll:
Honza - kokúň

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“