na jaky drat dobre chyta cin?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#31 Příspěvek od Crifodo »

Andrea píše:Hlavně jestli ti odpůrci kalafuny vědí, co je hlavní složkou toho jejich superspaciálního tavidla. Máme tu jednoho co taky říkal, že kalafuna je pro prasata a jemu do elektroniky nesmí. Stačil rozpis složení tavidla v jeho jedinečném superspeciálním multicore cínu a už to neříká (je tam asi 70% kalafuny).

Taková Tullamore dew je 40% ethanol, 59,9% voda, ale princip proč to není jen směs ethanolu a vody, je v tom zbytku :roll:
V dominantních procentech není všechno.
ČR je z velké většiny složena z Čechů a Moravanů, ale každý vidí co udělá etnické procento :twisted:
konosuke

#32 Příspěvek od konosuke »

Lukas-Peca píše:Já jsem pájel nad svíčkou, taky to šlo :lol:

já jsem pájel utržené přívody baterek v kalkulačce drátěnou kancelářskou sponou RON 453 drženou v kombinačkách a nahřátou v plynovém hořáku. běžná trafopáječka cca 90VA byla zde pro titěrné tišťáky destruktívní
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Andrea

#33 Příspěvek od Andrea »

Crifodo píše:
Andrea píše:Hlavně jestli ti odpůrci kalafuny vědí, co je hlavní složkou toho jejich superspaciálního tavidla. Máme tu jednoho co taky říkal, že kalafuna je pro prasata a jemu do elektroniky nesmí. Stačil rozpis složení tavidla v jeho jedinečném superspeciálním multicore cínu a už to neříká (je tam asi 70% kalafuny).

Taková Tullamore dew je 40% ethanol, 59,9% voda, ale princip proč to není jen směs ethanolu a vody, je v tom zbytku :roll:
ČR je z velké většiny složena z Čechů a Moravanů, ale každý vidí co udělá etnické procento :twisted:

Je vidět, že zase čteš něco jiného než jsem napsala nebo to překrucuješ záměrně? Baví tě to?
BOBOBO

#34 Příspěvek od BOBOBO »

Jak už se zde před nedávnem rozebíralo , tak trafo75 a drátek cca 0,6mm pro pájení a jde to perfekt-mluvím o SMD . Naopak pro demontáž drát cca1,0 mm a jsou to vteřinové zásahy .
Crifodo

#35 Příspěvek od Crifodo »

Andrea píše:
Crifodo píše:

Je vidět, že zase čteš něco jiného než jsem napsala nebo to překrucuješ záměrně? Baví tě to?

Každý čte to, co vidí, a vykládá si to tak, jak umí. Identické souznění významů ti tady ani jinde asi nezaručí nikdo.
poukazuju na fakt, že kvůli 70% ve složení nějakého tavidla nikdo (příčetný) kalafunu do klatby dávat nebude, protože tavidlo i třeba s 90% kalafuny prostě NENÍ kalafuna. Jinak se to aplikuje a podstatně jiné to má i účinky a rozdíl spočívá právě v tom zbytku. Nic víc nic míň. Ať si tomu rozumí kdo chce jak chce a nějaké domnělé útoky a skryté významy ať si taky každý přidává podle libosti.
bu2520

#36 Příspěvek od bu2520 »

a tak proč ne klidně tunu kalafuny, ale pak to po sobě taky pořádně umýt, přece jet toho tavidla v pájce je většinou tolik, že to neudělá tolik bordelu okolo , když potom vidím ty blebance kalafuny , tak je mi zle, zvláš když to drbu šroubovákem a potom etylem :evil:
Andrea

#37 Příspěvek od Andrea »

Crifodo píše:Každý čte to, co vidí, a vykládá si to tak, jak umí. Identické souznění významů ti tady ani jinde asi nezaručí nikdo.
poukazuju na fakt, že kvůli 70% ve složení nějakého tavidla nikdo (příčetný) kalafunu do klatby dávat nebude, protože tavidlo i třeba s 90% kalafuny prostě NENÍ kalafuna. Jinak se to aplikuje a podstatně jiné to má i účinky a rozdíl spočívá právě v tom zbytku. Nic víc nic míň. Ať si tomu rozumí kdo chce jak chce a nějaké domnělé útoky a skryté významy ať si taky každý přidává podle libosti.

Zajisté a bez těch 70% kalafuny by to bylo úplně nejsuprovější tavidlo a tu Tullamore by běz těch 40+59,9% všichni lemtali až by měli boule za ušima.
Crifodo

#38 Příspěvek od Crifodo »

Andrea píše:Zajisté a bez těch 70% kalafuny by to bylo úplně nejsuprovější tavidlo a tu Tullamore by běz těch 40+59,9% všichni lemtali až by měli boule za ušima.

Přiznám se že smysl (nejen) tohoto tvého příspěvku mi úplně uniká.
Andrea

#39 Příspěvek od Andrea »

Crifodo píše:
Andrea píše:Zajisté a bez těch 70% kalafuny by to bylo úplně nejsuprovější tavidlo a tu Tullamore by běz těch 40+59,9% všichni lemtali až by měli boule za ušima.

Přiznám se že smysl (nejen) tohoto tvého příspěvku mi úplně uniká.

Nápodobně, já zase nepochopila smysl tvého příspěvku na začátku této stránky.
yeeshkul

#40 Příspěvek od yeeshkul »

No ja myslim, ze se to nevyviji dobrym smerem. Navrhuju to tady utnout, panc bylo receno vsechno :)
Sendyx

#41 Příspěvek od Sendyx »

A když teda nepoužiju běžnou velkou hrudku (100%) kalafuny, ale jenom menší (70%) abych se přiblížil tomu tavidlu v multicore, bude mi to letovat stejně ? :wink:

Samozřejmě, že základ pryskřičných tavidel je pryskyřice, otázka je v jaké kvalitě, čistotě, složení atd. Ona obyč. "kalafuna" je docela prevít a některé její varianty opravdu vodu přijímají (taky zvlášť když to někdo rozmíchá s lihem, žejo).
Andrea

#42 Příspěvek od Andrea »

Vysvětlení mého příspěvku o kalafuně a tavidle v multicoru:
Neznám člověka, který by pil pivo/víno/whisky/slivovici... a nadával při tom na alkohol. Setkala jsem se ale s několika lidmi, kteří říkali, že kalafuna jim nesmí "přes práh" a pájeli při tom cínem který v tavidle obsahoval 70% kalafuny a byli viditelně překvapeni (někteří zaskočeni), když se to dozvěděli. Tečka, stop.
konosuke

#43 Příspěvek od konosuke »

hey bastlíři...a co takhle dát si salmiak - chlorid amonný NH4Cl. komu teda kalafuna nevoní...ve špiritusu ani bez. je běžně používán klempíři při pájení měkkou (Sn-Pb) i tvrdou pájkou (mosaz, Ag) aplikován v suchých článcích jako elektrolyt, při galvanizaci nebo pájení k odstanění vrstvy oxidů z povrchu kovu.
další využití:
v dýmovnicích
foto ustalovače
ve Skandinávii a Holandsku k výrobě určitého druhu bonbónů (!)
Naposledy upravil(a) konosuke dne 22 čer 2009, 12:20, celkem upraveno 1 x.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Sendyx

#44 Příspěvek od Sendyx »

Já taky nesnáším alkohol, je to nepřítel lidstva, řidičů a tak vůbec, dokonce se po něm prý i blbne a slepne. Proč to ty lidi pijou ? Že si radši nekoupí vínko, nebo vodku, koňáček, fernet, whisky či absinth :lol:

Jo, salmiak, to je to pravé, čistě halogenidové tavidlo. Vůbec to nezanechává vodivé zbytky, vůbec to nedělá dodatečné koroze, ideální je koupit Lotfat - salmiak v tuku. Jen tak dál :lol:
konosuke

#45 Příspěvek od konosuke »

borax...tetraboritán sodný Na2B4O7...tavidlo, pájedlo, impregnace, sklářství, zemědělství...ještě pár příspěvků a máme zde kompletní Mendělejevovu periodickou tabulku prvků...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“