Cestinarsky problem
Moderátor: Moderátoři
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
pajosek2 píše:Asi jsem vadný,ale pokud by jste mne touhle diskuzí neupozornili,tak bych si snad ani nevšiml,že píše bez háčků a čárek.Když to čtu,tak se mi to tam nějak automaticky doplňuje nebo co.
To me prave taky, nekde jsem videl zajimavej experiment. Slo o to, ze ve slovech zprehazeli pismenka, ale nechali prvni a posledni jako u spravne napsanyho. Vetsina lidi cetla texty bez nejmensich problemu a ani si malem nevsimli, ze ty slova vubec nejsou napsany spravne.
přál bych každému zažít situaci, jak 25letýmu klientovi vysvětlit, proč má na svatebním DVDčku za 3000 v titulkách a na obalu třeba Bretislav Bednar a jeho vyvolená Eliska Zatrepalkova, Karlstejn 12. zari
Jazyk je přece redundantní a splést si to s nikým nemůžou
pajosek2 píše:Asi jsem vadný,ale pokud by jste mne touhle diskuzí neupozornili,tak bych si snad ani nevšiml,že píše bez háčků a čárek.
Když to není 40 řádků a když má text jistou informační hodnotu tak to taky nevnímám jako výpadek něčeho co tam má být.
V diskusi na netechnické téma, když je tam pár půlstránkových příspěvků za sebou a všechny od uhoněných cestinaru co chudáci v Kanadě neseženou českou klávesnici, už mám pocit něčeho neúplného až defektního.
Asi jako mi nevadí bába v teplákách a chlap s neoholenou držkou v košili bez knoflíků někde sem tam na dvoře, ale vadili by mi jako obsluha v hotelu nebo na TV obrazovce, prostě někde kde jsem byl celý život zvyklý na jistou formu. Asi je to takový konzervativní zvyk, i když pohodlí velí se na vnějškovosti vys*at.
-
Návštěvník
- kevin_mitnick
Mne zase posledni dobou s.rou cestinari, kteri v diskusi pod jakymkoli postem nebo blogem resi hacky, carky, nebo neshodu podmetu s prisudkem a naprosto kaslou na to, ze ten co prispel bez hacku a carek treba poradil na kterym pinu konektoru je ten blby signal pro central, nebo kde v ty sprosty pracce je to vadne cidlo...
kevin_mitnick píše:Mozna tomu neverite, ale obcas se fakt vyskytnou lide, kteri maji i co povedet, ale prizpivaji z jednoucelove Unixove konzole kde ty po.rane hacky a carky proste nejsou...
něco v jejich okolí zřejmě zaspalo dobu, a to dosti ku*evsky. Tenhle problém se (ne)řešil někdy před 50+lety na dálnopisech blahé paměti Dalibor. Je smutné, že Unix zamrzl s tou svojí konzolí v téhle době! Asi jako mají co vyfotit lidi, kteří fotí na svitek 6x6 objektivem ze dvou čoček bez antireflexu. Jenže jsou už jaksi mimo.
Myslel jsem že průměrný návštěvník EB nemá problémy jak s čtením psaného textu a to i bez diakritiky, tak s chápáním názorů které se vyskytly v tomhle vláknu (anonyme..). Pochopit něčí názor neznamená ho přijmout ani se snažit vnutit druhému ten svůj. Koza klidně třeba s koulema.
-
Návštěvník
Všeobecně se trend vítězství jednoduchých řešení ve světě prosazuje, i počet jazyků se údajně neustále snižuje jak vymírají nepočetné komunity které ho používají.
Je to zajímavý fakt, že v divokých dobách bylo méně primitivismu a více rozmanitostí a že na ně lidi měli víc času než když jim čas spoří technika a "civilizace"
Diakritiku používá víc zemí. Ono prostě stačí aby daný jazyk měl víc hlásek než anglosaská abeceda o 26 znacích a takových je spousta.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]