Smazat

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#31 Příspěvek od mi-ro »

Nedávno jsem přesně tenhle typ dostal že nejde. Po zapnutí naběhnul a měl docela super obraz. Do chvíle než došlo ke spánku nebo RESET PC. Monitor vypnul a už nenaběhnul. Při vytažení kabelu z PC se rozsvítil a napsal NO DATA, po opětovným připijení opět zhasnul a konec. Po "vychladnutí-za cca 3 hodiny opět naskočil a funguje třeba celý den, do chvíle než ztratí data z PC, pak už nenaběhne. CHyba ve zdroji není (zkoušel jsem náhradní napájení), elyty na dit. desce všechny nový a pořád stejný problém..
..to bude jen ňákej odpůrek
TechniXHACKer

#32 Příspěvek od TechniXHACKer »

xxx
Naposledy upravil(a) TechniXHACKer dne 20 led 2023, 21:56, celkem upraveno 1 x.
TechniXHACKer

#33 Příspěvek od TechniXHACKer »

xxx
Naposledy upravil(a) TechniXHACKer dne 20 led 2023, 21:57, celkem upraveno 1 x.
8832

#34 Příspěvek od 8832 »

Na tej strednej doske je presnejsie DC-DC converter z 12V na 5V. 5V napaja plcc a pravdepodobne aj panel cez nejaky fet. Z tych 5V sa robi 3,3V pripadne aj 2,5V (1,8V) cez stabiliky pre video cpu. Obvod resetu maju bud spolocny alebo kazdy zvlast a medzi sebou nejaky komunikacny bus aby video cpu prostrednictvom jednocipu plcc (klon intel 51) vedel, ked bol monitor zapnuty tlacitkom a pod, kedy treba zapat trubice atd.
Na tejto doske vidim jeden kristal pre plcc a druhy kristalovy osc pre video cpu (zeby rezonator? moc sa mi nechce verit)....
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“