Ako sa robí omietka a malta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od pajosek2 »

Nedá mi to nereagovat.

Špryc pod omítku: lopata vápna,4 lopaty písku(2 potěrák+2žlutý), menší lopata cementu

Hrubá(jádrová) omítka: lopata vápna,4 lopaty žlutého písku, a cementu tak menší lopatu . Pokud se dá moc vápna tak to praská,pokud moc cementu tak omítka nedýchá.Jo a na míchačku se přidává,tak lopata potěráku.Líp se tp stahuje a méně to praská.

Štuková(fajnová) omítka:lopata žlutého písku,lopata vápna při vylévání z míchačky přesít přes jemné síto a nechat tak 2dny ležet.Pak se znovu rozmíchat a pokud je to na fasádu,tak se přidává trochu cementu.

Tak to míchám já.
Naposledy upravil(a) pajosek2 dne 10 čer 2010, 17:50, celkem upraveno 1 x.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Sandal

#32 Příspěvek od Sandal »

kevin_mitnick píše:Jo a koupit obycejne sproste nehasene vapno je cim dal tim vetsi opruz.

Čoveče ale právě když si vyhasíš vápno tak máš pak krásnou takzvanou "dlouhou maltu".Tu tam přišiješ a drží.Na omítky je takový vápno nejlepší.Ve spojení s kopanym pískem je to nejlepší malta.Zedníci jistě potvrdí.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
kevin_mitnick

#33 Příspěvek od kevin_mitnick »

AmarokCZ píše:kevin_mitnick: co je na tom vopruz? Stačí zajít do stavebnin, nic víc.

Ach jo. Ja tady u nas na severu uspel az ve CTVRTYCH stavebninach. Ve trech mne presvedcovali, ze palene vapno k haseni se uz nedela, ze to je jako nebezpecna latka zakazano unii a ze si mam koupit predmichanou maltu, nebo nejakou vapenni nahradu v lahvi a podobne...
kejki

#34 Příspěvek od kejki »

Taky tak, až když jsem to tu četl, tak jsem to hodil do vyhledávače a zjistil, že koupit jde. Hydrát prostě není totéž.
BOBOBO

#35 Příspěvek od BOBOBO »

Jako vše . Jde o čas . Když necháš hydrát alespoň 3 dny uležet v sudu , tak bude taky v pohodě . A když si necháš dnešní pálené vápno uhasit v sudu a trochu odležet , tak je to i časově a pracovně výhodnější , jak staré vápno . Vybíral jsem 20 let staré vápno z vápenky a to je tak tuhé-sesedlé , že jsem musel nejdříve rozmixovat v sudu a jelikož jsme brali i ode dna , tak jsem pak musel vybírat z malty kamení , které je součástí páleného kusového vápna .
Sandal

#36 Příspěvek od Sandal »

No jo samo že jde o čas. :roll: Ale kam spěchat,stejně člověk chcípne a zachvíli po něm neštěkne ani pes.Nadruhou stranu je pravda že tělo má jít do hrobu zhuntovaný.Bylo by škoda kdyby umřel zdravej člověk :lol:
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“