EOG (Elektrookulograf) a měření REM
Moderátor: Moderátoři
Kombinace vysoké vstupní impedance, malých signálů a velkých zesílení dělá problémy i ostříleným elektronikům, ty vstupy budou citlivé už jen na přiblížení ruky, různé svody třeba tavidlem po pájení.
co se týče nějakého rozpoložení nainstaloval bych AD620 s tim odporem přímo do brýlí, svody pak budou dlouhé do 10cm, napájení použij symetrické, pětku na zem, když napájení procesoru pověsíš mezi +a - větev budeš v klidu(rozdíl na vstupu 0) někde v polovině rozsahu A/D převodníku a budeš moct měřit změnu napětí na vstupu dokonce i do plusu či mínusu, zem napájení by bylo záhodno spojiti někde s tělem, někde blíž než na patě... howgh, nemam dal co rict...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já bych volil jinou metodu - když už má ty brýle na očích, tak do zmíněných bodů dát nějaký miniaturní mechanický snímač s kontaktem na kůži, třeba upravenou přenosku z gramofonu apod.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
To ZdenekHQ: jj přečetl jsem si něco na openEEG a bez gelu který zajistí vodivost to nejde. Uvidíme zda-li aktivní elektrody pomůžou. K té tvojí metodě ... zajímavé, ale nevím co si představit pod miniaturním mechanickým snímačem. Gramofony jsou pravěk .. tedy trochu mimo můj ročník.
Jinak když už se nakouslo něco o tom jak to řešit lépe ... asi nejlepší by byl CMOS senzor jako je v myších. Nejsou moc drahé, fungují s infra světlem a některé mají i přímo pin (výstup) s detekcí pohybu. Problém je ale, že fungují v rozmězí 1 až 5 mm, které je občas problém v masce dodržet ...
Alex005 píše:Zde je stránka ze které jsem čerpal.
http://community.curuxa.org/en/Electrooculograph
Je tam i video jak to funguje (kdyby to někoho zajímalo)
A kde tam je to video, co dokazuje, že to funguje? Já tam vidím jen jakousi osobu, mrskající očima ze strany na stranu, to umím taky a nepotřebuju k tomu žádný okulograf.
Jinak když už se nakouslo něco o tom jak to řešit lépe ... asi nejlepší by byl CMOS senzor jako je v myších. Nejsou moc drahé, fungují s infra světlem a některé mají i přímo pin (výstup) s detekcí pohybu. Problém je ale, že fungují v rozmězí 1 až 5 mm, které je občas problém v masce dodržet ...