Služba nebo narušení soukromí?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

hafca píše:Tady se popisuje vyhledání ukradeného auta mobilem. Je to sice trochu staršího data, ale třeba to zjišťování polohy opravdu funguje nebo fungovalo. :?:

Ale ono to funguje, jen je to speciální služba, která není dostupná každému kdo do (_!_) díru má - používá se to například pro lokalizaci anonymů při různých provokacích typu "máte tam bombu" nebo při lokalizaci nouzových volání, aby linka 112 neposílala hasiče případně jiné složky IZS někam, kde údajně došlo k havárii - a přitom srandu si tropící volající by byl klidně i desítky kilometrů daleko. Další možností je lokalizace mobilu pohřešovaných osob - požadavek PČR byl například při hledání pohřešované Aničky.

Existují i specializované firmy, které poskytují "lokalizační" služby pro automobily - firmám i jednotlivcům. Zde se ale jedná většinou o kombinaci GPS a GSM - modul GPS zjistí polohu auta a GSM ji spolu s dalšími údaji (zapnuté/vypnuté zapalování, stav dveřních spínačů, stav paliva a další, předem objednané údaje - nutno nainstalovat čidla a snímače!) odešle pomocí SMS zprávy na "centrálu", která pak údaje poskytuje objednávajícímu. Lze tak například plynule získávat i údaje pro vedení knihy jízd elektronickou cestou atp.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ok1hga

#32 Příspěvek od ok1hga »

při součinnosti GPS a GSM lze v tomto sw při max. zoomu poznat ve kterém pruhu na dálnici auto jelo . . .

vyžaduje to ale spec. přístroj v autě a sw na serveru nebo samostaném PC s přístupem na net . . .
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Jirka »

Hill píše:Na centrum.cz to ze Seznamu chodilo taky, ale už je klid.

Aha. Mně tam žádný nepřišly, přitom tam mám mailů několik. Proto mi to bylo divný.

pajosek2 píše:..chodí maily jakoby z mé mailové adresy,....

V mailu, kde se mi to taky stávalo, jsem dal ve filtrech zablokovat vlastní mailovou adresu. Ale nevím, jestli to je dobře ...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“