Marantec dálkové ovládání, odmítá pracovat
Moderátor: Moderátoři
Vyřešil jsem to, že jsem koupil novej tousek za 1.000 kaček a za 5 vteřin to spároval s vratama přes memory tlačítko...
Marantec s tím prý nepůjde dle firmy Tousek, ale já to přeci jen zkusím!
Sranda je, že táta má Mercedes a má integrovanej ovladač na ovládáni vrat nebo garáží přímo ve zpětným zrcátku a chodí to se všema zatím co kde máme. A to se na to jen namíří stávajíci ovladač a frekvenci si to nahraje automaticky.
Philip_Fry píše:Jodr píše:Neměl jsem důvod dávat JINÉ spínače... ...jedno tlačítko není možné z venku stisknout a tím je opotřebovat!...
Slyšel jsi někdy o svodu? Tzn. třeba i řádově velkém, ovšem ne "nekonečně" velkém odporu, který může spínač mít ve vypnutém stavu? Takový stav nemá co dělat s mechanickým opotřebením kontaktů.....
Tak na uswitch se svodem jsem narazil nedávno u americké ledničky na ovládacím panelu voliče ledu (kostky,drť ,voda a nastavení teploty mrazak, chladnička) v tomto případě si ubírala nekontrolovaně teplotu. Příčinu jsem odhalil až pomocí oscila .
Jinak podchlazene ovládání Marantec a s tím související závadu jsem viděl ještě na dalším kousku. Ale už to umím řešit. V žádném případě nejde o vadu tlačítek, ale o vadu pravděpodobně celé série, protože na 6ti kusech stejná tepelně závislá součástka to už potvrzuje!