Věž Aiwa NSX-S23, píše NO DISC

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bastliar

#31 Příspěvek od bastliar »

AIWA NSX-R30 Podobný problém
V servise vymenil tlmiace gumenné podložky a už to šlo, ale po čase znovu, ale už len sem tam :roll:
Najnovšie sa z ničoho nič, sama od seba otvorí CD mechanika .
Pri zapnutí si štyri krát zacvaká pravá kazetová mechanika.
Philip_Fry

#32 Příspěvek od Philip_Fry »

dj_Paul : To bude zřejmě souviset s tím, že Aiwa věže ve své době byly při srovnatelných parametrech snad nejlevnější ze všech (nepočítám samozřejmě produkty z tržnice).
Na druhou stranu, ono to ani s těmi Sony přehrávači se snímači řady KSS není úplně růžové, ale odhaduju, že u mě dělají originál Sony přístroje tak jeden, dva kousky z deseti vyměněných snímačů Sony KSS. Čili to není zlé, ale ani bezchybné :)
dj_Paul

#33 Příspěvek od dj_Paul »

Kdysi jsem dostal jednu Aiwu na součástky.Byla tam jen vadná optika.Po roce byla optika opět kaput.

Skusil jsem jednu věc:

Pod CD mechaniku jsem udělal papundeklovou přepážku,tak aby teplý vzduch z chladičů nestoupal nahoru přes mechaniku ale aby se dostal ven zadními žebry.Po této úpravě nová optika fungovala v garáži 5let.Další osud věže je mi po vykradení neznámý
vasaa3a
Zablokován
Zablokován

#34 Příspěvek od vasaa3a »

hele a nešlo by to nějak skombinovat s cd mechanikou z počítače?
RomanoREPAIRS

#35 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

CD mechanika z PC vs. Věž? :pc:
mi-ro

#36 Příspěvek od mi-ro »

Bohužel nešlo, alespoň do AIWY ne. Taky mi neí jasný, proč DVD laser stojí 600-800,- zatímco celá DVD PC mechanika 500,-
..to bude jen ňákej odpůrek
vasaa3a
Zablokován
Zablokován

#37 Příspěvek od vasaa3a »

RomanoREPAIRS píše:CD mechanika z PC vs. Věž? :pc:

přehodit laser přehodit snímač. co? :)
vasaa3a
Zablokován
Zablokován

#38 Příspěvek od vasaa3a »

mi-ro píše:Bohužel nešlo, alespoň do AIWY ne. Taky mi neí jasný, proč DVD laser stojí 600-800,- zatímco celá DVD PC mechanika 500,-

podle mě proto že jsou tam větší nároky na přesnost protože DVD má přece 2GB nebo více a ta spirála je přece jen tenčí než u CD
RomanoREPAIRS

#39 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

především to je odlišnou vlnovou délkou laserových paprsků, proto se u DVD mechanik používají laserové hlavice se dvěma laserovými diodami(pro CD i DVD zvlášť). s tou přesností to nebude horký. když se člověk podívá do útrob kdejakého DVD přehrávače z Tesca tak spatří vesměs laciný Trackingový mechanismus podobný těm s Discmanů. tady ty mikrometry dohání Laserová optika svými pohyby tak aby četla přesně stopu... ale pro tebe to je stejnak španělská zahrada tak se nebudu rozepisovat... :agree:
vasaa3a
Zablokován
Zablokován

#40 Příspěvek od vasaa3a »

španělská vesnice to pro mě není ale asi co si myslím tak to asi většinou není mám se asi co učit :D kliiidně se rozepiš
Philip_Fry

#41 Příspěvek od Philip_Fry »

mi-ro píše:Taky mi neí jasný, proč DVD laser stojí 600-800,- zatímco celá DVD PC mechanika 500,-

Ale no tak... Když koupíš od výrobce těch laserů vagón, tak tě jeden vyjde na 50Kč třeba...

vasaa3a : Napíšu to znovu. Proč vymýšlíš píčoviny? Napřed s Philips mechanikou a teď s CD ROM, když nová komplet mechanika do tý Aiwy stojí ani ne 300Kč. Nepochopím.
vasaa3a
Zablokován
Zablokován

#42 Příspěvek od vasaa3a »

Philip_Fry píše:vasaa3a : Napíšu to znovu. Proč vymýšlíš píčoviny? Napřed s Philips mechanikou a teď s CD ROM, když nová komplet mechanika do tý Aiwy stojí ani ne 300Kč. Nepochopím.

no dobre nooo už jsem si obědnal tu mechaniku novou jen jsem si myslel že by to nějak šlo já totíž nerad kupuju nové vždycky to nějak kutilsky nahradím

Zbytečná citace celých předchozích příspěvků, pokráceno. Cituj pouze podstatnou část přispěvku, anebo používej tlačítko "zaslat odpověď". Děkuji za pochopení. Killroy
Philip_Fry

#43 Příspěvek od Philip_Fry »

Jen se neboj, i s výměnou mechaniky si pohraješ :)
vasaa3a
Zablokován
Zablokován

#44 Příspěvek od vasaa3a »

to vím :D už jsem si to zkusil :D
jogo

#45 Příspěvek od jogo »

dj_Paul píše:Skusil jsem jednu věc:
Pod CD mechaniku jsem udělal papundeklovou přepážku,tak aby teplý vzduch z chladičů nestoupal nahoru přes mechaniku ale aby se dostal ven zadními žebry.Po této úpravě nová optika fungovala v garáži 5let.....

Nebola to náhoda? Iná séria, atď. Mal som rôzne skúsenosti. Aj také, že jednu dobu mi nové laserovky chodili všelijako, len nie spoľahlivo. Značky, ktoré predtým chodili bezchybne. Môže mať to teplo taký vplyv na životnosť laseru?
Zamčeno

Zpět na „DVD, VHS, SAT “