Whirlpool AWE8529, chyba F26

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sefi

#31 Příspěvek od sefi »

tak, práčka už funguje, pokusil som sa zadať testovací program a najprv mi ho nebralo ale potom to nejak zresetovalo, sice neviem sam ani ako a práčka funguje dalej. Ešte musím uviesť že práčka mala odpad napojený do syfonu v stene to ten čierny uzky typ čo sa často zapcháva, tak asi v poslednom čase mala práčka problém vypúšťať vodu a z toho vyplynula táto závada...ďakujem za všetky príspevky..:)
keemo

#32 Příspěvek od keemo »

no pokial do urcitej doby nevypusti vodu tak je hore kontrolka"vycistit filter".nemyslim zeby to hadzalo poruchu cerpadla... skor sa zblaznil program alebo bol triak nacaty,mozny zly spoj atd...
sefi

#33 Příspěvek od sefi »

ten triak som preto radšej vymenil, ale prečo radšej nedávaju na spínanie čerpadla a nap. ventilov rele, bolo by oveľa menej porúch. takto často keď sa zasekne čerpadlo a pod. odpáli aj triak často aj s programátorom..ale zas chápem že triak je lacnejší ako rele a to je pre výrobcu aj kupujúceho prvoradé...cena práčky...
keemo

#34 Příspěvek od keemo »

no opalovanie kontaktov a prechodove odpory su velky previt... myslim ze v tomto pripade je ten triak spolahlivejsi. relatka su tam pouzite na reverz motora tak len cakam kedy ktore z nich skape...
sefi

#35 Příspěvek od sefi »

ale nepamatám si za 20 rokov žeby som dakedy menil relátka na motor a to reverz motora ide stále, zato odpálený triak je dosť častá závada...
tatramacek

#36 Příspěvek od tatramacek »

Relátko je větší triak :D Škoda jen,že neumí regulovat výkon 8-)
keemo

#37 Příspěvek od keemo »

hm zato v niektorych zapalovacich automatikach plynovych kotlov odchadzali prave relata...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“