Pračka Electrolux 10620W, zničené ložisko / hřídel?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#31 Příspěvek od p32 »

Věřím tomu, že jsi rád. Já zase na druhou stranu od známých slyším jen to, že si ji už nikdy nekoupí. Mám ale dojem, že šetřili a koupili si nějakou levnou potvoru a to je u všech stejné. My máme Boschku (Siemens) a měnil jsem jen 2x ložiska (vždy po 6 letech, poprvé kvůli V kroužku, podruhé teď v létě kvůli slovenskému ložisku) a tam je vše děláno tak nějak normálně. Jak koukám, tak u některých levnějších praček to umějí hezky zkomplikovat, asi za trest.
keemo

#32 Příspěvek od keemo »

tak ono je to asi kus od kusu... rozhodne nejaky vysoky model od nich nema zmysel... my sme za tu nasu dali pred troma rokmi okolo 8 tusim......
tatramacek

#33 Příspěvek od tatramacek »

Rady WH plnen vrchem maj rozebiratelnou nadrz a da se v nich vymenit buben coz je rozumne. AEG 72850 ma jeste tez nadrz na dva kusy. Ale nyni se to uz prej vse svaruje jako jeden kus a to neopravitelne :-( Na tom lozisku musi byt sipka jak jej povolit. Pak jen opatrne mlatiti po sroubovaku.... A uvolnis ho. Jestli bude dnes cas,poslu foto te me aeg 47080..
Audaces fortuna iuvat
p32

#34 Příspěvek od p32 »

Pračky normálně neopravuji, takže jsem asi zaspal dobu ve skoku techniky a hlavně ve směru výrobců, kde správně ušetřit. :lol:
Eleman

#35 Příspěvek od Eleman »

To hfechs: Doporučuju ložiskový štít a vanu v místě spoje se šítem obouchat kladivem :opravar: a do oblouků ve spoji nastříkat nějaké mazivo, které vzlíná. Třeba WD40 nebo brzdovou kapalinu a nechat odležet (třeba den dva). Pak zase obouchat :opravar: a zkusit povolit. To by bylo, aby to :ignore: nešlo.
Hezké Vánoce :drinken:
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
hfechs

#36 Příspěvek od hfechs »

Tak jsem nakoupil šroubky, vyrobil pořádný ocelový přípravek a s velkou námahou se mi podařilo sundat domek (2x jsem musel měnit zohlé šrouby :)). Bohužel co jsem uviděl mě nepotěšilo, protože je fakt asi urvaný kříž a hřidel se kvedlá vůči bubnu. Takže pračku vyhodit a koupit novou, vanu rozřezávat/svařovat nehodlám :-D.

Škoda že je ta díra pro ten domek taková malá a je v ní ještě pitomé těsnění, kdyby šlo vidět do vany, možná bych zkusil slepit tu přírubu / hřídel epoxidem na kov, ale takhle bohužel :/. A pro pobavení přikládám fotky pračky a přípravku.
Přílohy
pracka8.jpg
Přípravek
(254.79 KiB) Staženo 140 x
pracka7.jpg
Urvaná hřídel
(198.86 KiB) Staženo 209 x
pracka6.jpg
Domek detail
(115.13 KiB) Staženo 194 x
pracka5.jpg
Domek na přípravku
(96.51 KiB) Staženo 176 x
tatramacek

#37 Příspěvek od tatramacek »

:(
Audaces fortuna iuvat
keemo

#38 Příspěvek od keemo »

No fajne... Ty kravo... No tak elux uz definitívne nechcem...
tatramacek

#39 Příspěvek od tatramacek »

Kdyby jsi nekecal :-P je to kus od kusu. Ja na Electrolux nemohu rici ani pul slova. Vem si ze kazda pracka je vyrobena stejne... Stejnym technologickym postupem a stejnymi materialy. A k unave materialu dojit muze. Vzdyt je to jen stroj. O zivotnosti - tvrdost vody.. Druh praciho prostredku... Porad lepsi nez Candy a jeji praskajici bubny ve svarech....
Audaces fortuna iuvat
keemo

#40 Příspěvek od keemo »

No, ked su po dvoch rokoch loziska prechcane tak to o niecom svedci... A po tom co predviedli s poslednymi modelmi fakt nemam chut...
vitezid

#41 Příspěvek od vitezid »

Pračka Electrolux s horním plněním, stáří max. 6 roků, jednou měněné ložisko na levé straně po cca 2,5 letech( ne u pohonu) a nyní, když byla pračka hlučná. Nevěřil jsem svým očím-osa bubnu byla oddělená, ulomená, se zbytkem osy a šroubem v ní, v ložisku. Čuměl jsem jak puk... Pro to to padání řemene ( viz příspěvek). U naší ale řemen nepadal, jen začala být hlučná. Kámoš říká: víc oceli do betonu, míň oceli do kanonu. Zde se ocelí evidentně šetřilo a moooooc! :evil:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“