O Italech a tak (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 02WI#t=63s
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- z útvarový kotelny (na uhlí) se vyvezlo několik koleček (fúrikov) popele a škváry, z čehož se vytvořila "ranvej" po nejdelší straně buzerplacu - prostor samozřejmě bylo nejprve nutno ručně zbavit přemíry sněhu ručními škrabáky a lopatami.
- z autoparku se pomocí manuální síly několika vojclů a jednoho řidiče vystrkala multikára, která se roztlačila po výše uvedené "ranveji" - třeba i vícenásobně, prostě dokud nechytla.
- s pomocí roztlačením nastartovaný Multikáry a co největšího počtu vojclů vyšplhavších se a usadivších se na její korbě se z autoparku vyvlekla Avie 30, dovlekla se k "ranveji" a tam se klidně i na několik pokusů nastartovala roztažením.
- pomocí nastartovaný Avie se stejně naložilo i s vejtřasem, jediným rozdílem byl počet vojclů nutných k obsazení skříně Avie...
Nastartovaným vejtřasem se pak už dalo rozvézt nebo roztáhnout cokoliv dalšího, včetně T-148 nebo MAZu/KrAZu/dalších xyAZů ...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zážitek to byl úžasnej, já jsem se dožadoval zařazení čtverky, protože ten motor chytá na drc, kolega tlačící chtěl dvojku. Po sto metrech jsme vypadali jako kuřáci astmatici, tak jsem mojí milé položil nenápadně otázku, jestli zapnula zapalování. Dál už to snad popisovat nemusím.....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale jinak to bylo relativně bezpečný, protože jsme to auto v podstatě celou dobu tlačili s puštěnou spojkou.
Děvče z toho bylo nakonec tak vzteklý, že s tím autem vletěla do švestky, naštěstí jen ohnula SPZ, jinak bych jí asi ublížil. A vzteklá byla hlavně proto, že jsem jí říkal asi půl roku, že se to musí opravit a ať se taky trochu stará, tak to nechala až na okamžik, kdy napadne sníh a začne mrznout. Máme totiž dětskou doktorku 11km bez jinýho spojení a ten náš malej si umí vybrat nejlepší dny na to, aby onemocněl.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Startovat motory s řemenem roztažením se proto nedoporučuje a pokud už se k takovýmu kroku sáhne, má se startovat na čtyřku nebo nejhůř na trojku, aby se motor roztočil pomalu a plynule a necukal tolik autem = aby nevznikaly ani v přísunu točivýho momentu od kol rázy. Stejně tak ten co táhne má jet co nejplynuleji a s rezervou výkonu pro udržení rychlosti vinou odporu roztáčenýho motoru - takže na mírně vytočenou dvojku, řádově 30km/h, aby roztahovaný vozidlo při zařazení trojky nebo čtyřky dosáhlo právě ty potřebný startovací otáčky kolem 250-300rpm... A musí v něm sedět řidič, kterej to umí, je připravenej jak motor poprvé blafne okamžitě sešlápnout spojku a nechat motor točit jen vlastní silou, jinak se může cokoliv poondit...
Takže pokud je motor v dobrém stavu. To už jak vidím nějaké rozjezdy přískokem by se mohlo stát to samé.
Ještě edit: Taktéž mi přijde divné zákaz roztlačování při vybitém akumulátoru, protože by se mohl poškodit katalyzátor palivem.