Přeladění vkv

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardina

#31 Příspěvek od jardina »

Pánové, tímto děkuji každému, kdo přispěl svými radami na můj dotaz. Zvláštní dík patří Hillovi, bez jehož pomoci bych úpravu nesvedl. I když jsem se dost zapotil, rádio hraje. A dobře.
jardina
BOBOBO

#32 Příspěvek od BOBOBO »

A zase jsme nikde , který kond jsi vyměnil za co , jak s úpravou cívek atd . To by zde mělo být pro další . Pokud jsi to opravdu rozchodil .
Hill
Administrátor

#33 Příspěvek od Hill »

Správně: Jardino, vyfoť to znovu, ať ostatní vidí, jak se změnila poloha jadýrek v cívkách a který to z kondenzátorů odpadl.
Pak budu moci teprve říci, že z tebe mám radost.
jardina

#34 Příspěvek od jardina »

Fotky momentálně nezašlu, jsem mimo domov. Takže alespoň takto. Vyjmul jsem C9 a C3. Tento C3 měl zespodu paralelně ještě jeden kondík, nevím jaké kapacity. Ten šel taky pryč. Poté jsem vyměnil propust BPEB1 za PFBW5, vymontovanou z Toshiby 80s. V naprosté většině vraků s normou CCIR jsem našel BPEB1. Ladění jsem zkoušel s oběma filtry, v podstatě výsledek naprosto stejný. Při ladění jsem se dostal nejníže na 88,3FM - Kiss Hády, níže položená stanice zde šumí i na jiných přístrojích, na opačném konci na 107,5 - Proglas. Stupnici se mi podařilo roztáhnout na značku 71,5Mhz, víc ne. To je pro mě úspěch, protože původně jsem se dostal max na 69Mhz a pak jsem jen slyšel komunikaci brněnského letiště. Toho jsem se zbavil. Při poslechu jsem zjistil, že některé stanice hrají mono. Stačilo doladit spodek cívkou L1 a vršek trimrem na ladícím C. Cívka L2 je vytočená do poslední třetiny nahoru.
Takže tolik z pohledu amatérského zásahu. Rádio hraje dobře, silné stanice nešumí, žádná stanice " neleze" do druhé. Je mi jasné, že byste to udělali lépe, ale mě to takto stačí, takže buďte shovívaví.
Hill
Administrátor

#35 Příspěvek od Hill »

Proč shovívaví?
Rádio dělá, co má v popisu práce, a jediné, co nesouhlasí, je stupnice.
Tak co chceš víc?
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“