Fotocesta - chyby
Moderátor: Moderátoři
Ještě mám dotaz ohledně váhy, máme doma kuchyňskou digitální váhu, ale gramy se s ní v podstatě nedají pořádně zvážit, takže ten hydroxid sodný vždycky tak nějak odhaduju od oka to asi taky není nejlepší. Díval jsem se na aukru je spousta levných vah s přesností 0.1 g máte s tím někdo zkušenosti dá se tomu věřit?
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
S vývojkou mám zkušenosti hlavně takový, že chce destilovnou vodu. S naší vodovodní (velmi tvrdou) mi to nefungovalo dobře, udělaly se v ní nějaký sraženiny. Jinak koncentrace není podle mě tak kritická, stejně se snižuje používáním a funguje to stále. Měním, až je málo průhledná a nevidím na vyvolávanou desku.
Jo a vývojku neskladuj ve skleněné lahvi se zabroušeným hrdlem. Nejde pak otevřít. Vlastní zkušenost.
Akorát mě překvapuje celkem krátká doba svícení co tu všichni píšete. Hlavně u ledek. Já svítím horským světlem Sirius a míň než 6 minut nefunguje na GM deskách. A to ho nejdřív nechám 3 minuty rozjet aby už jel naplno. Ten Sirius není žadný prdítko, jednou jsem si s ním za 3 minuty z 1 metru spálil ksift až do sloupnutí.
Jo a někdo tu psal o flekatým leptání. Jednoznačně málo vyvolaný nebo osvícený. Já vždy zkouším nehtem rejpnout do plochy na odleptání, jestli je emulze pryč. A taky příliš hustej chlorid dělá fleky. Řídkej zase nechce deska plavat.
Jirka