Stavy spínačov.
Moderátor: Moderátoři
Tieto pripočítavajú a odpočítavajú na rôznych miestach. Z toho môže vznikať aj veľká chyba...totálna blbosť, ak na takom mieste zastane chvením, šumom naráta ah 1000pulzov v jednom smere.
- Přílohy
-
DvaDKLOPNE_zleee.JPG- (40.94 KiB) Staženo 39 x
Ideově by snímač mohl být takto: žárovka, obdelníková štěrbina, kotouček (spirála vytištěná na fólii, fotodioda s primitivním zesilovačem).
Na osciloskopu by se poloha zobrazila jako 'pila'.
Pokud by nestačila přesnost 8 bit, tak za zesilovač umístit komparátor a máme přesnou detekci polohy hřídele
- Přílohy
-
g3950.jpg- (4.5 KiB) Staženo 360 x
Vie ovládať obojsmerné čítače dvojicou signálov UP/DW* a CLK, alebo CW a CCW podľa typu čítača.
- Přílohy
-
QUADRATURE_ENCODER-UNI__.PNG- (70.75 KiB) Staženo 62 x
Inak moze byť toto pokračovanie?
- Přílohy
-
vyvažovačka.jpg- (25.34 KiB) Staženo 44 x
- Přílohy
-
o som vedel.png- (21.32 KiB) Staženo 67 x
-
o som vedel.pdf- (22.96 KiB) Staženo 41 x
Pridal som tam aj stopu SYNCHRO...SYNC (2x BCxxx.npn) + nejaké odpory.
Do DPS pridaj aj niekoľko keram. kondenzátory cca 68nF ku každému IC + jeden-dva elektrolyty 100µF.
- Přílohy
-
Kombinacne72LED_B.png- (56.56 KiB) Staženo 49 x
Takto som to prekreslil. Synchronizačne impulzy mi su jasne, to som ešte neriešil. Nerozumiem ale hlavne zapojenu čítačov/registrov. pozri sa prosím hlavne ako mam zapojiť IC7 a IC8. Inak tie led by som anodami spojil a pripojil cez jeden rezistor. To by malo stačiť nie?, myslím si totiž, že vždy svieti len jedna. Ďakujem
- Přílohy
-
milovy.png- Prosim skontrolovať
- (24.42 KiB) Staženo 64 x
Voľný schmitt invertor treba zapojiť do cesty SYNC stopy.
- Přílohy
-
Kombi_72LED__C.png- (45 KiB) Staženo 70 x
Kotúč, výrezy majú po 20°,...Synchro má cca 6° (±3° okolo hrany A signálu)
Keby na tej doske boli ešte pamäte pre 72 ďalších lediek pomocou impulzu z merania by sa zapamätala a rozsvietila poloha nevyváženia.
9ks 74HC574 + jeden obvod 74HC74 pre synchronizáciu meracieho pulzu s hodinami krokovania.
- Přílohy
-
KOLESO_ENCODER.PNG- (33.33 KiB) Staženo 33 x
-
Kombi_72LED__D.png- (91.8 KiB) Staženo 48 x