Neskutečná životnost (přejmenováno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

Tahle Sharpka EL-514 mě taky provází už někdy od 15 let - kupovaná v TUZEXu v Olomouci za tehdejších 250 bonů někdy kolem roku 1983, na dvě tužkovky, tahal jsem ji všude s sebou, přežila školu, vojnu, bastlířskej kutloch... Aktuálně ale častěji používám KARCE Kc-153 - má prakticky stejný funkce (jen jiný rozložení kláves = jinej prstoklad), ale je jen na 2 články L1131 a proto taky podstatně tenčí a lehčí. Obrázky jsou ze skeneru, pro foťák se mi nechtělo zvedat ze sesle...
Přílohy
skenování0002.jpg
(241.15 KiB) Staženo 61 x
skenování0001.jpg
(282.24 KiB) Staženo 69 x
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
starecd

#32 Příspěvek od starecd »

Já jsem měl Sharpku EL-503 z Tuzexu už nevím za kolik. Přes učňák, pak v práci, celkem 32let několikrát byla na zemi a šlapala zas bez problémů. prodal jsem ji nějakému sběrateli.I tahle fungovala hodně dlouho...
Přílohy
PA150917 P.JPG
(35.77 KiB) Staženo 80 x
Hydrawerk

#33 Příspěvek od Hydrawerk »

Tu Nokiu vpravo ještě používá osoba blízká a vzhledem k dobré spolehlivosti ji furt nechce odložit. Zbylé dva mobily byly někde nalezeny a používám je jako budík. Včechny mají přes 10 let provozu.
Přílohy
Nokia 3310.jpg
(284.92 KiB) Staženo 71 x
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

Tuto Nokiu som nedavno vyhrabal pri upratovani v robote. Bola v krasnom stave, ako nova. Trochu som sa s nou pohral (naflashoval posledny firmware) a predal som ju niekomu, kto ju potreboval pre starsieho cloveka.

Posluzi lepsie ako tie "mobily pre dochodcov" - ma to lepsie ovladanie ale hlavne mechanicke prevedenie. Aj po x padoch a y rokoch to drzi pokope a napisy na klavesnici drzia.
keemo

#35 Příspěvek od keemo »

Jo 3310 a 3330... Pamatam si dobu ked boli u operatorov v "akcii"...
Celeron

#36 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem jen tak z hecu vyhrabal Philips Fiiz, moje první polocihla, co ji dotovanou dával Paegas. Strčil jsem do ty její "redukce z kreditky na menší" dnešní kartu. Bez baterek jen na nabíječku naběhl jako za mlada a dokonce z něj šlo zavolat. Jen bylo nějak málo kontaktů na kartě, matně vzpomínám, že jich bylo jen 64 nebo 128 maximálně. 20 let stařec, minimálně 14 někde v šupleti... Že by se ještě na začátku 90 let nevokrádalo?
Jirka
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Habesan »

Co si vzpomínám, tak se tenkrát vokrádalo hlavně na hovorným (platily se i příchozí atd.)...

Ty přístroje asi opravdu byly tak drahý, že by se jim vadný kusy nevyplatily.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
ok1hga

#38 Příspěvek od ok1hga »

Celeron píše:Tak jsem jen tak z hecu vyhrabal Philips Fiiz, moje první polocihla, co ji dotovanou dával Paegas

. . . tak jsem z nostalgie vytáhl ze šuplíku D160 od Motoroly. A světe div se, taky funguje, jen baterky jsou už hodně "jeté" a jede to jen s trvale zapnutou nabíječkou . . .
která je ještě s klasickým tráfkem a né žádný "rušící" šmejd !
rnbw

#39 Příspěvek od rnbw »

Tieto Motoroly mam doma tri, z toho dve v kompletnom baleni. Ale tento model kurvitko ma: displej je pripojeny na dosku vodivym lepidlom.
Celeron

#40 Příspěvek od Celeron »

ok1hga píše: D160 od Motoroly.

No vidíš, a zrovna na konci toho odkazu píšou o nespolehlivým Fiizu, kterej maká 20 let. :)

To habesan: Mě už u Pegasu na příchozích neokrádali, to dělala konkurence Eurotel. Ale pravdou je, že konkurence už měla pokrytí všade a já si jezdil ještě čtvrt roku zavolat na kopec při jedný čárce.
Jirka
Artaban001

#41 Příspěvek od Artaban001 »

starecd: tuhle kalkulačku jsem koupil v Recomu (jo, to bývaly zlaté časy, kdo znal v Brně ten "kovošrot", kterej už tam není.. ) za 10 kaček. Než jsem si ji odnesl, tak mi ji prodejce podával z opovržením.. No byla ještě v roztrhaný papírový krabičce.. Kdybych ji nedávno nekde neprošustroval, fungovala by doposud - I na ty tužkovky..
A mobil Motorola W230 mi funguje dodnes taky.. Akorát už s druhou baterií..
konosuke

#42 Příspěvek od konosuke »

Můj první mobil AD 2000-2001 byla Motorola M 3888 formátu briketa s anténou 50 mm, bez rádia, foto a časoměřiče. Cena bezmála 3000 Kč z dnešního pohledu brutal, SIM Oskar v ceně...robustní odolný aparát do války a polní podmínky...fotka se nedochovala, telefon jsem ztratil. Obrázek ilustrativní.
Přílohy
M 3888.jpg
(5.99 KiB) Staženo 53 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
pocitujlasku

#43 Příspěvek od pocitujlasku »

konosuke: ja som mal motorola t2288 - vnutro rovnake ako v2288, len nemala radio.
Potom prisiel tuning - emulacia servisnej karty, a zrazu z najnizsej bola najvyssia verzia.
dalsie telefony uz klasika: ericsson T10 s fw T18, panasonic gd30 - mal polyfonne zvonenia, motorola c332 - taky nemal nikto :) a nastala era htc :)
No vidis, a tak si sa bal
starecd

#44 Příspěvek od starecd »

Do téhle kategorie lze zařadit i TESLU 911, neboť funguje už 23let, jen řemínek a displej je vyměněný.
Naposledy upravil(a) starecd dne 27 srp 2014, 11:26, celkem upraveno 1 x.
konosuke

#45 Příspěvek od konosuke »

Poáč měla nezničitelnou mechaniku Philips zrovna jak ten můj veterán Technics SL-PG400A co mi slouží od roku 1991 a který měli zrovna v krámu v Chamu, dokonale náhodná volba.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“