kurvitka :-)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hejnicek

#31 Příspěvek od Hejnicek »

Na "Svem" mam aktualizace vypnute. Mam rad ustaleny funkcni stav. Pouzivam placeny antivir a k tomu Outpost firewall.
Duvodem jsou negativni zkusenosti s aktualizacemi.
xsc

#32 Příspěvek od xsc »

Hill píše:To by Frantíci museli jako první pokutovat a zavřít Microsoft po každé druhé aktualizaci Windows.
Například, kdo používáte W7 a vyšší, a v nich Photoshop CS 8.0, zkuste si to: už druhý týden nepoužijete plechovku barvy víc, než čtyřikrát, pak editor sklapne s hláškou "nedostatek systémových prostředků", ačkoli všechna jádra procesoru se flákají, v paměti je ještě 2 GB a na HDD přes 150 GB volno. A, jestli si spustíte některý z programů balíku Office, přestanou prostě některé funkce chodit a po zavření Photoshopu budou zase plně funkční. Po přeinstalaci se to chová stejně.
Nedostatek systémových prostředků není problém nedostatku RAM, místa na disku nebo výkonu procesoru. To se jen wokna nevejdou do svého interního prostoru, kam zapisují vlastní proměnné, jaké mají spuštěné programy, otevřené soubory a podobně. Únorový update se opět podařil, u XP jsem musel odinstalovávat KB3013455 a KB3023562. Takže bych projel únorové updaty a odinstaloval změny, které se týkaly přímo jádra.
Nemyslím si, že by zrovna za tímhle byl nějaký záměr, protože takováto chyba se dotkne všech programů. Jen v tom mají čím dál tím větší chaos a updaty pořádně nekontrollují.
p32

#33 Příspěvek od p32 »

Pleteš si WXP a W7.
xsc

#34 Příspěvek od xsc »

p32 píše:Pleteš si WXP a W7.
Ale nepletu. Mám v XP nastavený režim PosReady, updaty by měly chodit ještě 2 roky. Ve Win7 mi ty samé updaty problém nedělají, v XP ano.
hakamusai

#35 Příspěvek od hakamusai »

Proč potřebujete XP aktualizovat ? Je to nejlepší cesta k přeinstalaci XP (každým update se něco rozhodí,nebo přestane fungovat).
p32

#36 Příspěvek od p32 »

Poslední, co bych u Woken XP, 7, 8 a 8.1 potřeboval, tak jsou aktualizace. Kromě SP3 u XP pro zavedení WPA2 jsem žádnou aktualizaci nikdy nepotřeboval a vše funguje až doteď. Ještě pochopím, že někdo nutně potřebuje IE, tak ho aktualizuje i za cenu většího bince v PC nebo NB. Pak ještě chápu příznivce sado a maso a nakonec ještě ty, co nemají nic na práci.
starecd

#37 Příspěvek od starecd »

Pánové a dámy, určitě používáte PC déle jak já, ale když jsem jel na XP asi 5let, přes všechny aktualizace nebyl žádný problém. Teď mám W7 a problém akorát s Firefoxem, který nefunguje bez pohybu myši a nedošel jsem na to proč. Přeinstalace na předchozí verzi zakázání doplňků nic nevyřešilo. Nemáte nějaký nápad?
serviceman

#38 Příspěvek od serviceman »

Firefox má vypracovaný postup hledání závad. Především je to restart Firefoxu se zablokovanými add-ony. Dále vytvoření nového profilu. Co jsi vyzkoušel?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
starecd

#39 Příspěvek od starecd »

serviceman: nejsem IT, ale pouhý uživatel, nenašel jsem nic, čím by se to mohlo opravit natož restart a proč jako vytvořit nový profil? Stáhl jsem i 36, je to pořád stejné.
Naposledy upravil(a) starecd dne 26 úno 2015, 19:32, celkem upraveno 1 x.
serviceman

#40 Příspěvek od serviceman »

starecd

#41 Příspěvek od starecd »

A k čemu mi to bude v anglině?
serviceman

#42 Příspěvek od serviceman »

Promiň! Tady to máš česky.
starecd

#43 Příspěvek od starecd »

Takže restart bez doplňků jsem prováděl v minulé verzi a jiný odkaz na opravu jsem v nápovědě nenašel. Zkoušel jsem vypnout HW akceleraci, všechno při starém a pochybuju, že nový profil by to změnil. Aspoň jsem si přečetl, že nejsem sám, kdo má neopravitelné problémy.
p32

#44 Příspěvek od p32 »

starecd píše:Pánové a dámy, určitě používáte PC déle jak já, ale když jsem jel na XP asi 5let, přes všechny aktualizace nebyl žádný problém. Teď mám W7 a problém akorát s Firefoxem, který nefunguje bez pohybu myši a nedošel jsem na to proč. Přeinstalace na předchozí verzi zakázání doplňků nic nevyřešilo. Nemáte nějaký nápad?

Já zase a ostatní, co jim dělám PC a NB, tak neměli jediný problém s vypnutými aktualizacemi.
Když se chceš ve Firefoxu pohybovat jen klávesami, tak proč si tam nezapneš možnost pohybu pomocí kláves ?
Přílohy
ff.jpg
(46.44 KiB) Staženo 65 x
Naposledy upravil(a) p32 dne 27 úno 2015, 10:56, celkem upraveno 1 x.
serviceman

#45 Příspěvek od serviceman »

Aktualizace jsou většinou bezpečnostní, takže s vypnutými aktualizacemi není problém, dokud se neobjeví problém. Pak ale nastane honička a první otázka potom je, jestli je systém aktualizovaný. Pokud ne, tak není o čem mluvit...
To už jsme ale dost mimo téma.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“