Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
radioelectrum

#31 Příspěvek od radioelectrum »

Já jsem před časem na SD vzal 5 monitorů a z toho 3 kusy opravil pouhou výměnou kondíků. Jeden neopravitelný hlásil no signal, druhý měl něco ve zdroji pro zářivky. Oba jsem poctivě vrátil k ekologické likvidaci. Flaška Fernetu stojí 150Kč čili monitor vyšel na 50Kč. kablíky k nim mám též ze SD kde před časem byly vyhozené nové originál zatavené v igelitu.

Přiznám se ale k tomu že jsem si letos koupil Full HD kameru, a to z obchodu. také dálkový ovladač k satelitu, přes internet, takže né vše mám ze SD.
Hydrawerk

#32 Příspěvek od Hydrawerk »

Heh, v minulých letech jsem do ekodvora odnesl vykuchaný cívkový magnetofon, a v podobným stavu i tiskárnu a žehličku. Hlídač neměl námitek. A kdyby jo, tak mu to mohu rozebrat na plast a železo, a to už nemá důvod nevzít.
kovar

#33 Příspěvek od kovar »

Já nosím stále pěkné úlovky.

http://www.ebay.com/itm/Vintage-Blaupun ... 1718841866

:wink:
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
fredis

#34 Příspěvek od fredis »

Teď ještě nějakýho magora který to za tu cenu koupí :lol: . Někdy se u těch cen na ebayi docela zasměju.
kovar

#35 Příspěvek od kovar »

Já to ale nechci prodat.
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
fredis

#36 Příspěvek od fredis »

Já myslel to z odkazu :lol: .
Hejnicek

#37 Příspěvek od Hejnicek »

I kdyz stare TV podvedome kvuli narokum na prostor do sbirky cilene nevyhledavam, uz se mi jich par szelelo.
Toto byl pripad jak z valecneho filmu produkce USA.
Nejdriv jsem ho videl zarovnaneho mezi plastaky, ale odjel jsem.
Ovsem hlodalo me svedomi a premyslel jsem, co se s nim v ekologicke valce stane.
Doma jsem uzmul rodine cokoladu a vratil jsem se pro nej!
Mam pocit, ze to stalo za to.
Dokonce ani nikdo v minulosti z nej nepotreboval "nutne" reproduktor jak je obvykle. Je komplet, akorat hodne zasly a trochu poskozeny povrch skrine.

Nadavkem jsem od kruteho osudu zachranil i B58 (tam uz neco chybi).
Přílohy
TVs.jpg
(37.9 KiB) Staženo 176 x
radioelectrum

#38 Příspěvek od radioelectrum »

to Hejnicek: ta Astra (Tesla 4206U) není zase až tak běžný TV. bylo by ho škoda.
Hejnicek

#39 Příspěvek od Hejnicek »

Vypada to, ze se vyrabel v Pardubicich.
Budu ho casem chtit uvest do funkcniho stavu. Koukal jsem, ze byl puvodne na Radiohisorii asi podrobny clanek o renovaci, ale ted je tam dostupny jen nejaky zkraceny text.
stasek

#40 Příspěvek od stasek »

Dnes jsem vezl do sběrného dvora matrace a podobný odpad. V oddělení elektro stálo opřených o stěnu několik fotovoltaických panelů, rozměry jak jsou na polních elektrárnách a vypadaly nepoškozeně. Tak jsem přemýšlel, jestli se o ně ucházet, nakonec jsem se na to vyprdl. Pořád jsem si říkal, na co ti budou, zase budeš tahat domů nějaký krámy. Tak jsem je tam nechal. Ani nevím, jestli by mi je byli ochotni prodat.
Kvicala_r

#41 Příspěvek od Kvicala_r »

Někdy je třeba udělat si třeba WIFI přeskok v místě, kde není elektrika (s podporou AKU) - na takové hraní celkem dobry. Dokonce po mě kdysi chtěl člověk EZS v garáži bez elektriky - nakonec ale zůstalo jen u návrhu na papíře..
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Lukas-Peca »

Astru jsem renovoval. U těchto TV z 50. let stačí ke zprovoznění vyměnit svitky, záludnosti tam nebývají, nanejvýš přerušené výkonové odpory. Nejhorší jsou následky dobových diletantských oprav. Zrovna ta moje Astra byla ve výborném stavu a těch svitků bylo vadných jen pár.

Obrázek

http://peca.g6.cz/4206u.html
Kvicala_r

#43 Příspěvek od Kvicala_r »

Teda fakt hezká práce. Ale to vrabčí hnízdo - zlý sen všech opravářů. To raději budu horkovzduchem pájet SMD :lol:
radioelectrum

#44 Příspěvek od radioelectrum »

konosuke

#45 Příspěvek od konosuke »

Na těch starých bednách se podespsaly generace dráteníků, bastlířů a kutilů...tak například vypálenou obrazovku přižhavili 8V z přídavného zvonkového trafka či místo PL34 tam dali PL500, PL504 po úpravě patice, taková nestydatost...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“