Co dneska chtějí od programátorů na pohovorech?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#31 Příspěvek od p32 »

Hydrawerk píše:Fuck. Místo programování jsem se za mlada učil hrát na flétnu (to by nevadilo), tři roky latinu a osm let náboženství (každýmu ateistovi to jenom prospěje, ale na chleba si tím nevyděláte). Přitom o užitečnosti programování se píše v časopisech asi tak od 80. let.

Jo, seš fakt divnej. :lol:

Jinak tykání/vykání je věc každého, jak mu to vyhovuje. Pravidlem na diskusních fórech je to, že si normálně tykají všichni, ale i tak se k sobě chovají slušně (ty vole/vy vole). Asi to pochází původně z anglicky mluvených fór, protože angličtina normálně nerozeznává ty/vy (jen ve významu věty). V sobotu jsem se bavil v Čechách asi 4 hodinky s jednou angličankou a ta prostě nedovedla pochopit rozdíl mezi VY a TY. :lol:
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Akurat v anglictine sa vzdy vyka (you are).
p32

#33 Příspěvek od p32 »

rnbw píše:Akurat v anglictine sa vzdy vyka (you are).

Ne, v angličtině se furt tyká (you are).
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

"We are" potom znamena co?
p32

#35 Příspěvek od p32 »

rnbw píše:"We are" potom znamena co?

Zkus si to přeložit a budeš to vědět. Co je potom "I have", když "You have" je Vy máte ? Já máte ? :wink:

Už bys měl vědět, že v angličtině se nevyká, ani netyká - mají jednu stejnou formu.
Pokud bys chtěl opravdu vykat, tak jen oslovením příjmením nebo pro tykání jménem.
rnbw

#36 Příspěvek od rnbw »

PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#37 Příspěvek od PeteBurns »

:lol: Je vam tazka anglina? I am, you are, he is? :) Treba ist do Norska, jeg er, du er, han er, det er, vi er - co robia teda tu? Mykaju? Vykaju? Tykaju? Onikaju? :lol:
rnbw, treba to vnimat v kontexte, ako sa jazyk pouziva, anglani naozaj nevykaju, ale si tykaju, pre nasinca je to zaujimava skusenost, ze aj najvyssi sef sa bezne oslovuje krstnym menom a konverzacia sa absolutne neda vnimat ako zdvorile vykanie, ale ako priatelske tykanie ;)
mtajovsky

#38 Příspěvek od mtajovsky »

rnbw mě předběhl, faktem je, že dnes se v angličtině tyká jen Bohu. Bohužel, u nás se zjednodušeně při výuce tohoto jazyka tvrdí, že se jen tyká, namísto vysvětlení, že to dnes splynulo a pro odlišení důvěrnosti se používají jiné prostředky v oslovení.

Děkuji za blahopřání od PB. Co se týče oslovování na fóru, tak mě stále mé vychování bez Internetu nějak tlačí do toho, že tykání mezi lidmi má být dohodnuto, jinak se vyká. Je to formalita, ale pro mě důležitá. A tak tedy, vzhledem k letitému "pobytu" zde, nabízím tykání všem na tomto fóru a kdo chce, abych mu také tykal, prosím o souhlas, buďto zde ve vlákně nebo na SZ.
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od jiriS »

Za sebe samozřejmě souhlasím, taky všem tykám od začátku.
Jen aby ale nenarostlo toto vlákno jednotlivými souhlasy do velkých rozměrů... :)
Jirka
p32

#40 Příspěvek od p32 »

Já bych to prostě obrátil, ať si tykají všichni jak na jiných fórech a mohou si klidně i vykat. To přece není problém. Kdo chce, aby se mu vykalo, tak ať se tu ozve. :lol:
mtajovsky

#41 Příspěvek od mtajovsky »

OK, pokud to někdo nechce, tak SZ.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“