Gramo NC420, poškozený malý talíř

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
elektrosvit

#31 Příspěvek od elektrosvit »

Hubert_79 píše:Jinak pro mě nepochopitelně návod o MC400 hovoří jako o "poloautomatu", vždyř je to plný automat, ne?
Zřejmě kvůli ručnímu přepínání průměrů desek a rychlostí otáčení talíře.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Hubert_79 »

sinclair píše:Americký automaty uměly tu desku najít v regálu, vybalit, položit, přehrát a zase vrátit asi :D

A ještě ti uvařit kafe :P
Já jsem si myslel, kdovíjak není ten výběr průměru desky sofistikovaná záležitost a ona je to jen mechanika.
Já jiný "automat" neměl. Jen NC-500 a NC-440, tedy manuály. Uměly si automaty, které měly implikováno, že 33 rpm = velká deska a 45 rpm = malá deska nějak poradit s velkými deskami na 45 rpm? Pár takových taky mám.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Třeba MC600Q to má vyřešený jednoduše klopným obvodem. Automaticky najíždí na 33RPM a po přejetí přes okraj talíře přepíná na 45RPM při natočení ramene do úhlu, kdy by měl najít okraj 17cm desky (singl), ale dá se manuálně přepnout kdykoliv během reprodukce zmáčknutím tlačítka na druhou rychlost - jak ze 33RPM na 45RPM, tak i obráceně. Technics 1200 to umí takhle za chodu dokonce i na 78RPM ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
sinclair

#34 Příspěvek od sinclair »

Tak hlavně má ten japonský krám motor asi jako ždímačka a zrychlení asi jako stíhačka.
Udrží těch 78/min konstantních i se standardkou, položenou na 25cm slipmatu, zastavenou třemi prsty a s přenoskou v zaváděcí drážce.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“