Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Směsí práškovýho suříku a fermeže se desítky let mazalo konopí, než se namotalo na závity trubek pro vodu nebo plyn. Fermež vyschla a zbytek se suříkem učunil tvrdej tmel, kterým se trubky s konopím v závitech doslova slepily. Co je suřík verboten, musí se závity těsnit náhražkama - a ty rozhodně nemají takovou trvanlivost jako míval suřík ... Jo, je to jako ve všem - co je dobrý a spolehlivý, to se zakáže a nahradí se 10x tak dražší sračkou...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Ako som skriabal z toho dobreho 750W motora dole hrdzu pod vrtulov, tak sa urobila diera do plechu a je aj ten druhy motror v hajz..!A je po radosti.
Na to cervene cerpadlo este potrebujem min.1X ten spodok.Mal som take spodky,len som vzdy po opr.vyhodil nepotrebne veci do plastov a kovov!!!
potřebuji natřít ocelové zárubně dveří natřené kdysi (cca před 15lety) nějakou v té době běžnou světlou krémovou barvou. Původní nátěr byl místy poškozen, tyto místa jsem obrousil. Mám ale problém s tím že při použití syntetické barvy se mi ta původní barva, především jen na okrajích těch vybroušených míst naleptává a krablatí. Lze tomu nějak zamezit? Kdybych to natíral acetonovou barvou tak bych se tomu nedivil ale v případě syntetiky mě to překvapilo.
Za prvé to natři základovkou a potom teprve vrchní. Finta spočívá v použití nitroředidla pro zředění syntetiky. Vyzkoušej to ale jen na malém množství barvy a na místě někde dole na tom futru.
Syntetika se ředí v podstatě benzínem - těžkým, lakovým (ředidla S6000, S6001 i 6006 - liší se rychlostí odpařování, tzn. vhodností pro natírání nebo stříkání). Nitroředidlo je směs acetonu a toluenu - přitom to krabacení syntetiky má na svědomí aceton, kterej ji naleptává. Samotnej vtip je ale v tom, že pokud použiješ syntetickou základovku a necháš ji pořádně zaschnout, navrch na ni na její nepoškozenej povrch můžeš použít acetonku/nitrokombinaci, aniž by se něco zkrabatělo. Krabatět se to začne jen v místech, kde tu uschlou vrstvičku syntetiky poškrábeš ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!