Sběrna zkušeností: Výměna článků v baterii do notebooku.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zaky

#31 Příspěvek od Zaky »

Kondíkoproblém může být případně i důvod nezapnutí té 286, i když v té době se ještě nafukovací ksindloelyty nenosily a už vůbec ne v Japonsku, taky je ten zdroj velký jak dnes tak 8 notebookových zdrojů. Ale má to svůj věk a možná to bylo ještě před nabytím mým majetkem fest používané. Nějak jsem to nezkoumal, ale třeba to jednou vyhrabu a zkusím pořešit :-) Budou tam na disku ještě nějaké ty gamesky z té doby a nějaká ta moje studijní tvorba v Pascalu. Úplně na mě dýchla nostalgie :-)
MetalGod

#32 Příspěvek od MetalGod »

Že byly pořádnější neznamená, že taky neodcházely - všechno má svou životnost.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Niektore tie stare japonske elyty po 20 rokoch vytekaju a to svinstvo zerie plosak.
PixelOrgy

#34 Příspěvek od PixelOrgy »

Nebo k tomu noutbuuku zbastlit externi akupak s DC-DC a pripojit ho do nabijeciho konektoru...

Sice je to jak pojd na me z boku, ale aspon by byl zase mobilni
mattock808

#35 Příspěvek od mattock808 »

zdavim, mam baterku z notebooku ASUS a52j, 10,8v 4200mAH, notebokk hlasi vadnu baterku

po rozobrati som zistil ze su tam 6ks lion bateriek 18650 zapojenych po 2 paralelne a potom 3 x2 seriovo.
1 baterka uplne ko ostatne vyzeraju ok , ide mi o to ze by som ich vymenil vsetky len neviem ci mozem pouzit clanky s vyssim kapacitou mah, chcel by som tam dat 10800mAh , pripadne 6800mAH
je tam plosak a neviem ci to bude fungovat
dakujem za radu
Atlan

#36 Příspěvek od Atlan »

Asi nebude. Bude tam cip a ten sa sa musi preprogramovat ak chces nove baterky. Lenze vramci setrenia je tam mozno pouzity cip bez externej epromky, a bez moznosti prepisu. Tj len novy cip a tam je problem ze odkial zobrat napln do neho. Tak ze si kup novu baterku komplet a nemusis laborovat.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“