Bojler Tatramat EOV 121, vypadlá tepelná pojistka

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#31 Příspěvek od Achab »

Instalatérům se kolikrát nechtělo redukovat starší typ 3/4" na 1/2" - někdy to mohlo vyžadovat předělání celé sestavy fitinek až ke zdi. Tak nechali starý a redukovaly se až trubky do bojleru.
Nový taky nemusí být lepší - pojišťovák k tomu šmejdu "General" vypadal už od pohledu tak pochybně, že jsem radši dal instalatérům k výměně nepoužitý od Tatramatu.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Jenys »

Jo, to věřím, že se instalatérům nechtělo si přidělávat práci. Já když jsem měnil bojler Tatramat, tak stejně už jsem musel předělávat konzolu, která oproti staršímu byla jinak uchycená a musel jsem upravovat kotvy ve zdi. rozteč uchycovaných svorníků byla v pohodě, ale bylo by potřeba bojler asi o pět cm zdvihnout a tam už byl strop, čili bylo potřeba se právě se svorníky dostat níže.
Takže se trochu změnilo i připojení a tak jsem si to upravil podle potřeby a rovnou využil nový pojistný ventil.
Ale asi není problém použít po vyčištění a zkontrolování ten starý ventil a pak ho vždy po určitých intervalech protočit
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Atlan

#33 Příspěvek od Atlan »

Ked mate rozvod z plastovych trubiek tak je pravdepodobne ze bad 10bar povolia tie a bojler vydrzi.
elektrosvit

#34 Příspěvek od elektrosvit »

Pojistný ventil k Dražicím má jiný, myslím menší, otevírací tlak než starý k Tatramatům. Taky ho ještě někde nepoužitý mám.
keemo

#35 Příspěvek od keemo »

0,6-0,63MPa. Vyrabi je prave Tatramat (alespon ten co dodali k nasemu kdysi)
elektrosvit

#36 Příspěvek od elektrosvit »

Jo, přesně tyto hodnoty.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“