SONY deck TC-WR790, řemínky - zakoupeno
Moderátor: Moderátoři
-
Radovan_79
S kazetami mám nejlepší zkušenosti s BASF CSII (Chrome super), pásek snesl docela velké "přehulení", naproti tomu Maxell XLII vůbec. Sony UX-S někde mezi; zvukově ale všechny byly dobré.
Dolby stačí C a klidně se mohlo i bez něj, nejsem posluchač mezer mezi skladbami, tak trocha toho šumu (a i tak ho bylo málo, S/N při NR off má TC-K750ES 59 dB, s NR C 74 dB) se snesla. Dolby S to nemá a nechybí mi.
- elektrosvit
pro zajímavost, ten model JVC byl levnější než 2-motorová Tesla SM260 a SM261
http://www.pcbonto.hu/portal/product.ph ... _id=116781
túto vežu si kúpil kolega, tuner nemá samostatný zdroj, je napájaný tuším zo zosilňovača....
Stefan31
Za absolutní špičku alespoň já považuji firmu Pioneer. Konkrétně třeba CT447 dokáže z pásky vyždímat maximum. Samozřejmě podobné funkce dokáže víc výrobců, ale Pioneer funguje spolehlivě. Otestuje si záznam, automaticky si pak nastaví predmagnetizaci, korekce kmit. charakteristiky, a zkalibruje indikátory vybuzení. Stačí pak jen hlídat při záznamu, aby ve špičkách signál ukazoval 0 Db. Indikátory mají přepínání rozsahů, dá se nastavit velmi přesně. Tento skvost si opatrují, používám ho jen na nahrávání. Na přehrávání mám Pioneer ČT 05W, double. Musím říct, že třeba tříhlavý dvoumotorový TELEFUNKEN HC 990 se s CT447 nedá vůbec srovnávat.
Ještě k tomu nastavení na japonské nebo evropské kazety. Kvalitní magnetofon musí mít předepsané záznamové a přehrávací charakteristiky s co největší předností kvůli kompatibilitě. Velmi jemné doserizeni se dělá malou změnou predmagnetizace. Je pravda, že někteří výrobci na kompatibilitu kašlou, a pak se může zdát, že některý Japonec hraje líp, třeba výšky nahrané na správně navrženém přístroji.
Na závěr ještě k tomu Přemodulováváni. Je to, omlouvám se za ten výraz obrovská prasárna. Dokáže totálně zdevastovat zvuk. Úplně stejně jako prebuzeny zesilovač. Stačí i jeden nebo několik málo decibelů. A úplně nakonec: Dolby osobně smrtelně nesnáším. Vadí mi t. zv. dýchání, které je mnohem rušivějsi než šum v tichých pasážích
Při hlasitostech, které používám, ho téměř není slyšet. Napsal jsem své zkušenosti. Moc mě, prosím, nekamenujte. F.
-
Radovan_79
Sony např. mají omezenou kmit. charakteristiku, hlavně ve výškách.
- Přílohy
-
sony.png- (32.02 KiB) Staženo 113 x
https://www.google.cz/search?q=nakamich ... 24&bih=667
-
Radovan_79