SONY deck TC-WR790, řemínky - zakoupeno

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Radovan_79

#31 Příspěvek od Radovan_79 »

Sony a hlučná mechanika? Neslyším nic, když to něco dělá... Asi záleží na typu.
S kazetami mám nejlepší zkušenosti s BASF CSII (Chrome super), pásek snesl docela velké "přehulení", naproti tomu Maxell XLII vůbec. Sony UX-S někde mezi; zvukově ale všechny byly dobré.
Dolby stačí C a klidně se mohlo i bez něj, nejsem posluchač mezer mezi skladbami, tak trocha toho šumu (a i tak ho bylo málo, S/N při NR off má TC-K750ES 59 dB, s NR C 74 dB) se snesla. Dolby S to nemá a nechybí mi.
konosuke

#32 Příspěvek od konosuke »

Možná proto že Sony K750 byl z výroby nastaven na japan pásky (Maxell, Fuji, Sony, TDK) kdežto Basf je evropský standart a snesl krátkodobé přebuzení v modulačních špičkách, jeden ví...naštěstí deck má točítka bias a kalibraci, může se mírně poštelovat podle vkusu posluchače.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#33 Příspěvek od starecd »

Já mám Soňáka dvojdeck, sice bez biasu, ale po seřízení to, co šlo z CD do něj, tak i vylézalo s dolby C. Absolutně bez chyby ovšem musel jsem měnit hlavy, bo ty původní nešly nastavit.
konosuke

#34 Příspěvek od konosuke »

i z nejlevnějšího hi-fi JVC KD-X1 (Tuzex) šlo vyždímat kvalitní záznam jakože byl z výroby nastaven naschvál špatně, běžný uživatel si myslel že to v té třídě výrobků lépe nejde, šlo to, bylo popsáno v dobovém AR, odkaz zašlu zájem-li bude
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
elektrosvit

#35 Příspěvek od elektrosvit »

Nastaven naschvál špatně? Co to je zase za konspiraci? Proč by to dělali.
konosuke

#36 Příspěvek od konosuke »

proč ? aby zákazník kupoval vyšší model s nastaveným bias a korekcemi jak se patří, to je obchodní politika, segmentace trhu a marketing mix, anebo...anebo...II. jakost pro východní Evropu a síť Tuzexů, to je minulost,
pro zajímavost, ten model JVC byl levnější než 2-motorová Tesla SM260 a SM261
Naposledy upravil(a) konosuke dne 19 led 2017, 12:01, celkem upraveno 1 x.
stefan31

#37 Příspěvek od stefan31 »

AR A01/1990,str.28 - Seřiďte si kazetový magnetofon.....a mám JVC KD-D2, a už dlhé roky sa odhodlávam, že to vyskúšam nastaviť ale neviem nikde nájsť schému, a nie sú v ňom ani trimre, len prepojky....

Stefan31
konosuke

#38 Příspěvek od konosuke »

nebo JVC KD-V11, byl velmi podobný
stefan31

#39 Příspěvek od stefan31 »

Áno, aj ten sa u nás predával v Tuzex-e ako súčasť tejto veže,
http://www.pcbonto.hu/portal/product.ph ... _id=116781

túto vežu si kúpil kolega, tuner nemá samostatný zdroj, je napájaný tuším zo zosilňovača....

Stefan31
konosuke

#40 Příspěvek od konosuke »

Vypadá z dálky jak kopie decku Sharp RT10 pro US a Kanadu, AC110V/60Hz
možná bastlili verzi i pro Evropu, nevím.
Syron

#41 Příspěvek od Syron »

Zdravím. Mám asi 10-12 různých kazeťáků. Dovolím si pár poznatků. Sony např. mají omezenou kmit. charakteristiku, hlavně ve výškách. Prošlo na j mi jich rukama spousta, jen snad u velmi drahých modelů to bylo trochu lepší. Tuto firmu nemusím. Dál třeba Technics , Sanyo, Akai, Denon, Telefunken, Saba, a další byly úplně jinde. I levnější modely hrály obstojně, dražší měly lepší vybavení a zvuk úplně jinde.
Za absolutní špičku alespoň já považuji firmu Pioneer. Konkrétně třeba CT447 dokáže z pásky vyždímat maximum. Samozřejmě podobné funkce dokáže víc výrobců, ale Pioneer funguje spolehlivě. Otestuje si záznam, automaticky si pak nastaví predmagnetizaci, korekce kmit. charakteristiky, a zkalibruje indikátory vybuzení. Stačí pak jen hlídat při záznamu, aby ve špičkách signál ukazoval 0 Db. Indikátory mají přepínání rozsahů, dá se nastavit velmi přesně. Tento skvost si opatrují, používám ho jen na nahrávání. Na přehrávání mám Pioneer ČT 05W, double. Musím říct, že třeba tříhlavý dvoumotorový TELEFUNKEN HC 990 se s CT447 nedá vůbec srovnávat.
Ještě k tomu nastavení na japonské nebo evropské kazety. Kvalitní magnetofon musí mít předepsané záznamové a přehrávací charakteristiky s co největší předností kvůli kompatibilitě. Velmi jemné doserizeni se dělá malou změnou predmagnetizace. Je pravda, že někteří výrobci na kompatibilitu kašlou, a pak se může zdát, že některý Japonec hraje líp, třeba výšky nahrané na správně navrženém přístroji.
Na závěr ještě k tomu Přemodulováváni. Je to, omlouvám se za ten výraz obrovská prasárna. Dokáže totálně zdevastovat zvuk. Úplně stejně jako prebuzeny zesilovač. Stačí i jeden nebo několik málo decibelů. A úplně nakonec: Dolby osobně smrtelně nesnáším. Vadí mi t. zv. dýchání, které je mnohem rušivějsi než šum v tichých pasážích
Při hlasitostech, které používám, ho téměř není slyšet. Napsal jsem své zkušenosti. Moc mě, prosím, nekamenujte. F.
Radovan_79

#42 Příspěvek od Radovan_79 »

Sony např. mají omezenou kmit. charakteristiku, hlavně ve výškách.

:?:
Přílohy
sony.png
(32.02 KiB) Staženo 113 x
starecd

#43 Příspěvek od starecd »

Syron: to bych neřekl, něco jiného jsou grafy a něco jiného skutečnost a dobré nastavení. Jak jsem psal výše po výměně původních hlav a nastavení hraje kazeťák o třídu výš. Totéž se týká jevu, co popisuješ při Dolby C nic takového nepozoruju.
konosuke

#44 Příspěvek od konosuke »

A co Nakamiči Drahouš...nikdy jsem neměl v držení ani neslyšel hrát je ta astrální cena vůbec opodstatněna a přínosem ? no jenom koukněte, dyť má víc kláves než klavír.
https://www.google.cz/search?q=nakamich ... 24&bih=667
Radovan_79

#45 Příspěvek od Radovan_79 »

kono: Ty Ňáký myši jsem neslyšel ani neviděl naživo; každopádně je to mimořádně ošklivé :lol: To je ale věc vkusu.
Kamarádův táta měl nějaký TEAC, v půlce devadesátých let to kupoval za asi 25 tisíc.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“