osciloskop podle AR 6,7,8/84

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MajklR

#31 Příspěvek od MajklR »

No nevim, při průměru obrazovky asi 7 cm, by to musela být minitelevize.

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=81048

Já si stejně myslím, že je to nějaký klon DG7-52A. Viz vlákno "součástky".

Každou informaci rád uvítám, možná se tu najde nějaký sběratel, který obrazovku 70 QR 41 vlastní.

Děkuji za zájem, Majkl.
FERYACT

#32 Příspěvek od FERYACT »

To MajklR: existovala amatérská televize SSTV /měla i rubriku v AR/.Amatéři si posílali jednoduché obrázky či texty.Obrazovky musely mít dlouhý dosvit.Řádově asi 6 vteřin.SSTV vymyslel americký student a po vylepšení ho použila NASA při prvních přenosech z Měsíce.Astronaut se na obrazovce nepohyboval plynule ale ve skocích.Původně se s přímým přenosem nepočítalo ale SSTV to umožnilo protože zabírala malou šířku pásma.
MajklR

#33 Příspěvek od MajklR »

Děkuji za informaci, to jsem nevěděl. Přeji hezký zbytek víkendu a hlavně, možná porostou. (Hřiby). Majkl.
FERYACT

#34 Příspěvek od FERYACT »

To MajklR:Psal jsi už dávno že oscilo čeká na dlouhé zimní večery na oživení.Já se obávám, že ti někdo podvrhl pomalou obrazovku.Proto jsem psal dlouhé litanie.Podle mne -4- určuje úhel paprsku a -1- dosvit.Napiš mi na soukromou zprávu cos za večerů zjistil.Jde mi o to jestli jsem si v mém věku vzpomenul.Měl bych radost kdyby jo.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“