Silnice je silnice
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Z nudy přichází podivné nápady, i nuda je věc pitná... alkohol se testuje už přes půlstoletí, jiné halucinogeny v poslední době. Jaký tester bude asi tak na nudu?
Dřív, než jsem viděl ta videa, jen podle článku, mě jako první napadlo "ještě dobře, že přitom holky nesejmuly nikoho dalšího". Nic víc. Jiný by hledal slova soustrasti, mně to nějak nejde.
Hill píše:Dřív, než jsem viděl ta videa, jen podle článku, mě jako první napadlo "ještě dobře, že přitom holky nesejmuly nikoho dalšího". Nic víc. Jiný by hledal slova soustrasti, mně to nějak nejde.
To máš pravdu, je klika, že se vymlátily jen ony a nikoho dalšího nezranily, nezabily nebo nezpůsobily škodu. To všechno je pravda. Přesto je mi líto mladého života, možná i životů, a těžko bude i jejím rodičům. Jistě, někdo řekne, že si za to mohou sami, že je měli lépe vychovat. Jenže kdo z nás nebyl někdy puberťák a neměl 🤐 nápady? Ano, řidičce bylo určitě více jak 18 roků, ale to neznamená, že s ní ještě necvičila puberta.
Udělaly chybu a dělaly to, co se dělat nemá. Přišel za to trest, neb za chyby se platí. Jen mi ten trest připadá hodně, hodně, krutý, ale takový je prostě osud.
lesana87 píše:Přímý přenos z udílení Darwinovy ceny.
Je to tak. Rozumově si mohu tisíckrát říkat, že to je jejich vina, že jim to patří, že si za to mohou samy... ale i tak je mi jich prostě líto.
1) kazdy je takovy ci makovy. jestli ma pocit, ze nalepka vrs nebo nove hliny na aute (ci cokoliv jineho) je pro nej dulezita, nedela to z nej pro me automaticky magora.
2) nesnazim se nikoho vychovavat. jestli ma nekdo pocit, ze potrebuje jet rychleji, tak at jede. ja se klidne za tu bilou caru vpravo uhnu. je mi milejsi, kdyz me predjede bezpecne, nez kdyz bude vysledkem nervovani ci nebezpecna situace.
3) ridic, ktery je nejakym zpusobem na silnici podezrely (obzvlaste pomalou jizdou) se vyplati predjet co nejdriv (a to i za predpokladu, ze vas hned dojede na cervene a bezmezne krouti hlavou). protoze kdyz to neudelate, budete se za takovym exotem, dle murphyho zakonu, tahnout jaksepatri dlouho.
mimochodem, vsude se pise o radarech. schvalne mrknete na statistiky policie. rychlost vyssi nez povolena neni ani v prvni 15cce nejcastejsich duvodu nehod. je to jen nejjednodussi zpusob vyberu penez (dalsi dan). a pro predstavu, nejcastejsi duvod nehod ma kolem 3 procent, takze je to temer magrinalie.
a nesvary na silnicich? musim rici, ze potkavam vcelku slusne ridice, ale presto (seradim to podle nejcastejsich veci, ktere me fakt stvou)
1) bezduvodne pomala jizda. asi nejcasteji potkavam takzvane "sedmdsesatniky". to jsou ridici, kteri mimo obec jednou sedmdesat bez ohledu na cokoliv. pri vjezdu do obce ovsem svou sedmdesatkou pokracuji dal. druhak to jsou lide, kteri nemaji sve auto pod kontrolou, ani kdyz se mu plne venuji. obvykle pani s mobilem, pisici si smsku (nejlepe v aute plnem dalsich lidi).
2) humanoidi ve vozidle, kteri dokouri cigaretu a hodi ji z okenka, nejlepe vam na kapotu. mit moznost, hazel bych to tem prasatum zpet do klina. a to jsem se setkal i s jedinci, kteri vyhodili zbytek z mekace a prazdne plastove lahve. umyslne je nenazyvam lidmi.
3) ridici potrebujici si dokazat, ze maji lepsi/vykonnejsi auto, nez vy. obvykle vas predjedou a behem chvile je dojedete, protoze zpomalili (prakticky neustale jezdim na tempomat, takze zrychluji jen pri predjizdeni) a musite je predjet, pokud nechcete zpomalit take. vim, ze zde me bude nekdo rozporovat z mym predchozim tretim bodem. ale to neni ta sama situace. kor, kdyz 70 vazne nejezdim a rychlejsim uhybam.
4) ridici, kteri z nejakeho duvodu maji potrebu zatacet vlevo od krajnice. to je super obzvlaste, kdyz je proti hodne aut a za nimi se pak vytvori kolona, ackoliv misto v pruhu je na dve auta s prehledem.
5) ridici, kteri z prazvlastniho duvodu jezdi nalepeni na stredove care a neuhnou, ani kdyz je tim padem riskantne predjizdite.
6) dalsim pripadem, s tim se setkavam minoritne (ale o to vic vas nase.e), jsou ridici, brzdici v kolone s odstupem kamionu. mit odstup, obzvlast kdyz jste posledni, je fajn. ale mit odstup na kamion skutecne prodluzuje rapidne kolonu a nejlepe je to videt na nasich upravenych krizovatkach, kde pred vami stoji clovek s mezerou na auto, ale vam chybi par centimetru na projeti do prazdneho odbocovaciho pruhu. vetsinou klakson pomuze, ale jsou i taci, kterym to nedojde anebo jim to dela dobre.
7) lepeni na zadek potkavam opravdu malo. pokud je moznost, uhnu at mi ukaze, jak mu to jede. pokud moznost neni (a neohrozim tim nikoho), prislapnu plyn a vetsinou se ukaze, ze dotycny ma pod kapotou mene koniku a da si pohov. ale brnknout o brzdy bych si nedovolil. nikdy nevite, jak ten za vami zareaguje a jestli to nebude zacatek nejakeho nestesti.
nejsem z budejic, takze pomale rozjizdece a brzdice na zelene nepotkavam temer vubec a tudiz to vic nezminuji.
dekuji vsem, za precteni a pripadne se rad zucastnim dalsi konstruktivni debaty
- Artaban001
Edit: Tak to video je zrcadlově otočený a auto má řízení na levé straně, jak je v našich zemích zvykem. Viz nápis na kelímku v čase 9:16 na tomto videu.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- elektrosvit
- Artaban001
Ale jde jenom o peníze, za zkoušky, za poplatky, za pokuty...na životy a bezpečnost sere pes.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Těch dvou blbek škoda není, ano jsem cynik, ale co se dá dělat. Samy si zvolily.
- elektrosvit