Senná rýma

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od jezevec »

Alergie je přehnaná reakce imunitního systému na běžné podněty. Její výskyt narůstá u populace "vyspělých" zemí (Evropa, Sev. Amerika...). V Asii, Africe a Jižní Americe je téměř neznámá.
Hlavním důvodem nárůstu alergií je přílišná hygiena hlavně u malých dětí. Dnes jsou maminy zblblé reklamou a běda jak se dítě umaže nebo nedej bože snědlo třeba chleba, co mu spadl na zem. Imunitní systém dítěte se pak nemůže s různými podněty seznámit a vytvořit si tak přirozený obranný mechanismus.
Jak se říká, všeho moc škodí i přílišná čistota.
Ještě na závěr, v cikánské populaci se alergie prakticky nevyskytuje a přitom jak děti tak dospělí žijí z našeho pohledu v katastrofálních hygienických podmínkách.
Achab

#32 Příspěvek od Achab »

Někteří to s hygienou nepřehání ani dnes - vana jenom v sobotu a řídí se heslem "Správnej sedlák za rok sežere fůru hnoje." A je fakt že tito většinou alergiemi netrpí.
U cikánské populace by množstní alergií pravděpodobně rapidně vzrostlo pokud by to byla uznatelná diagnóza pro invalidní důchod. :)
Kremik

#33 Příspěvek od Kremik »

Lesana > Tak tohle mě fakt nenapadlo :D Náhodou, to je dobrej vtip. Nevadí, že mi to nedošlo. Asi už mi klesá inteligence, je dobře, že mi ji tříbíš. Moje vtipy lidi taky občas (někdy často) nechápou :D
kejki

#34 Příspěvek od kejki »

Jezevec - ty spekulace o čistotě se nezakládají na faktech. Alergie se týkají i spousty dospělých, kteří vyrostli na hnoji a i dneska dělají nejen s lejstry. A naopak, Cikáni mají dost alergií, ekzémů.

Ano, deklaruje se, že děcka vyrůstající s chlupatým zvířetem mají méně alergií, ale ne, že žádnou.
Beru antihistaminika celoročně, jinak astma, rýma, záněty dutin...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“